Калуш До сайту

Вчитель Великотур’янського ліцею став переможцем всеукраїнського проєкту для викладачів фізичного виховання

Вчитель фізичної культури Великотур’янського ліцею Владислав Молчан здобув перемогу в національному проєкті “Грай за рівність”, який організовано для популяризації рівності в спорті та заохочення школярів до занять фізичною культурою.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Долинську міську раду.

Вчитель Великотур’янського ліцею Долинської міської ради Владислав Молчан став одним з переможців всеукраїнського проєкту “Грай за рівність”. У конкурсі, організованому Klitschko Foundation, взяли участь 80 вчителів із різних куточків України, які пройшли інтенсивний 4-денний тренінг. В результаті Молчан виграв для свого закладу сучасний спортивний інвентар, що дозволить проводити заняття за 6 модулями нової української школи (НУШ).

Коли побачив оголошення про відкриття прийому заявок на “Грай за рівність”, одразу подав всі необхідні документи. Завжди мріяв створити умови, де кожна дитина, незалежно від статі, почуватиметься рівноправною на спортивному майданчику. Ми, вчителі, маємо значний вплив на мотивацію та мрії наших учнів“, — поділився Владислав Молчан.

З 29 серпня по 8 вересня в межах проєкту 80 вчителів із 24 областей України пройшли спеціальну тренінгову програму, спрямовану на створення гендерно-рівних умов на уроках фізичної культури. Крім того, програму було зосереджено на розвитку вчительських навичок мотивації школярів до занять спортом.

Після завершення навчання учасники проєкту реалізовуватимуть локальні ініціативи у своїх школах: організовуватимуть змагання, фестивалі та спортивні челенджі. Найактивніші з них, включно з Владиславом Молчаном, отримали від Klitschko Foundation набір сучасного спортивного інвентаря для підтримки шкільних заходів.

Як і більшість вчителів, я відчуваю відповідальність не тільки за безпеку учнів, але й за їх вибір. Я не очікую, що вони стануть чемпіонами, але навіть рішення присвятити 40 хвилин спорту замість гаджетів — це вже досягнення“, — додав Владислав Молчан.

Проєкт “Грай за рівність” має на меті допомогти побачити в учнях не лише учасників уроку фізичного виховання, але й особистостей без стереотипів і ярликів. Klitschko Foundation працює над тим, щоб стерти гендерні стереотипи в спорті, створюючи рівні можливості для дівчат і хлопців.

Ми прагнемо, щоб кожна дитина мала рівний шанс на успіх у спорті та в житті“, — підкреслила директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08