Калуш До сайту

Калуська ТЕЦ не планує подавати тепло мешканцям міста?

Чи буде теплопостачання від Калуської ТЕЦ, за кілька тижнів до початку опалювального сезону, схоже, не знає ніхто. Керівництво компанії не виходить на зв’язок із владою міста, а на рівні області радять звертатися до СБУ та інших структур.

Пише Інформатор.

Про це йшлося на засіданні оперативного штабу зі сталого проходження опалювального сезону, що відбувся у п’ятницю в міській раді.

Як повідомив заступник міського голови Калуша Богдан Білецький, ситуація з філією Калуської ТЕЦ ТОВ “Констанза” залишається незрозумілою. Керівник на зв’язок не виходить ні на рівні влади Калуша, ні на рівні області. Тому на обласному штабі дали пропозицію звертатися “до всіх структур, в тому числі — й Служби безпеки України”.

Нагадаємо, що після приватизації ТЕЦ мала надавати теплопостачання для Калуша ще впродовж п’яти років. Такими були умови приватизації. Але після двох сезонів на поточний, третій, ситуація раптово змінилася. З квітня електростанція не працює та наразі лише нарощує борги по виплаті заробітної плати працівникам та перед кредиторами. Станом на серпень сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 14 мільйонів гривень. Крім того, є інформація, що підприємство не забезпечене вугіллям. А для безперебійної роботи йому потрібно 1000 тонн на день.

“Технічно ТЕЦ готова до роботи. Ремонти, які вони планували, зроблені, техніку підтягнули… Головний інженер електростанції каже, що вони готові. Але є питання, які від головного інженера не залежать”, — каже Богдан Білецький.

Зараз на підприємстві триває процедура банкрутства. А питання щодо теплопостачання міста мають обговорювати на засіданні державного рівня.

Вірогідність того, що ТЕЦ цьогоріч не виконає своїх зобов’язань перед містом висока. Приватна компанія ніяк не відреагувала на звернення комунального підприємства “Калуська енергетична компанія” щодо проведення гідравлічних випробувань мереж (до 1 жовтня їх мали би вже завершити, а станом на 20 вересня ще і не розпочинали).

Тож, близько 135 будинків у Калуші, а також деякі школи і дитсадки ризикують залишитися без теплопостачання. Йдеться про кілька тисяч людей, адже у більшості будинків на центральному опалення залишилося по 20-30% мешканців максимум. Та і з них певна кількість зараз не проживає у цих помешканнях.

“Це все одно дуже серйозне питання для міста”, — резюмує Богдан Білецький.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08