Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На Рогатинщині успішно вирощують спаржу й планують збільшувати площі

На Рогатинщині успішно вирощують спаржу й планують збільшувати площі

В Україні спаржа певний період була продуктом майже суто для ресторанів, але її популярність серед споживачів зростає, а фермери, які вирощують цей продукт, поступово нарощують площі.

Одна з таких плантацій успішно функціонує в одній із сусідніх із Калущиною громад, пише Інформатор.

Йдеться про компанію, яка зареєстрована в селі Конюшки Рогатинської громади. AgroTimes пише, що цього року тут додатково засадила товарною спаржею 15 гектарів, довівши площу плантації до 20-ти гектарів. Наступного року її планують збільшити ще на 30 гектарів.

“Яку площу спаржі саджати, щоб було вигідно, залежить від того, скільки ви маєте площі та скільки взагалі хочете заробити на цьому продукті, — розповів засновник господарства Володимир Тимків.Хтось хоче, наприклад, пів мільйона, і буде щасливий, а комусь і 2-3 млн замало”.

В Україні спаржа певний період була продуктом майже суто для ресторанів, розповів експерт. Ще років 5-6 тому її складно було знайти в супермаркетах, а зараз вона є майже у кожному.

Нині є декілька великих виробників спаржі, які мають від 20 га, та багато малих фермерів на 0,5-1 га. Саджають цю культуру навіть по 10-20 соток, додав Володимир Тимків.

Нагадаємо, що у Долинській громаді успішно вирощують лохину та навіть створюють її нові сорти.

А на Калущині є яблучний сад, площею 6 гектарів, який перетворили у центр волонтерства.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору