Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську можуть заборонити самокати. А що у Калуші?

В Івано-Франківську можуть заборонити самокати. А що у Калуші?

Наступного тижня в Івано-Франківську влада розгляне питання щодо суттєвого обмеження швидкості для тих учасників дорожнього руху, які користуються самокатами. Може дійти і до повної заборони.

Про це у суботу ввечері повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише Інформатор.

За словами посадовця, на користувачів самокатів у міську раду поступає чимало скарг.

“Їздять так, ніби мають запасні життя: наражають на небезпеку себе і створюють аварійні ситуації на дорозі. Наступного тижня розглянемо значне обмеження швидкості для цих учасників дорожнього руху. Якщо це нічого не змінить, то будемо піднімати питання повної заборони. Що ви думаєте з цього приводу?” — звернувся він до громади.

Пост міського голови менш як за годину зібрав понад дві сотні коментарів. Серед них — і за повну заборону, і діаметрально протилежні. Також дехто з учасників дискусії вважає, що потрібно, насамперед, створювати інфраструктуру відповідну та регулювати питання у правовому полі.

А що з самокатами у Калуші?

Аналогічні проблеми — й у нашій громаді: електросамокатами по дорогах міста часто гасають молоді люди і підлітки, які, вірогідно, про ПДР чули здалеку. Самі самокати кидають де прийдеться, а нерідко й ламають… Нещодавно у громаді була зареєстрована петиція, автор якої не лише пропонує припинити співпрацю з компанією, що надає самокати в оренду, а і звернутися до ВРУ з двома вимогами:

  • врегулювати на законодавчому рівні використання електросамокатів та інших “особистих моторизованих засобів пересування” та розробити правила дорожнього руху для таких засобів пересування;
  • заборонити використання електросамокатів особами, яким не виповнилося 18 років, та зобов’язати батьків/опікунів нести відповідальність за порушення, які вони спричиняють, використовуючи відповідні транспорт ні засоби.

Станом на зараз петицію підписали 43 людини, тоді як для її розгляду потрібно 150 голосів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору