Калуш До сайту

В Івано-Франківську можуть заборонити самокати. А що у Калуші?

Наступного тижня в Івано-Франківську влада розгляне питання щодо суттєвого обмеження швидкості для тих учасників дорожнього руху, які користуються самокатами. Може дійти і до повної заборони.

Про це у суботу ввечері повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише Інформатор.

За словами посадовця, на користувачів самокатів у міську раду поступає чимало скарг.

“Їздять так, ніби мають запасні життя: наражають на небезпеку себе і створюють аварійні ситуації на дорозі. Наступного тижня розглянемо значне обмеження швидкості для цих учасників дорожнього руху. Якщо це нічого не змінить, то будемо піднімати питання повної заборони. Що ви думаєте з цього приводу?” — звернувся він до громади.

Пост міського голови менш як за годину зібрав понад дві сотні коментарів. Серед них — і за повну заборону, і діаметрально протилежні. Також дехто з учасників дискусії вважає, що потрібно, насамперед, створювати інфраструктуру відповідну та регулювати питання у правовому полі.

А що з самокатами у Калуші?

Аналогічні проблеми — й у нашій громаді: електросамокатами по дорогах міста часто гасають молоді люди і підлітки, які, вірогідно, про ПДР чули здалеку. Самі самокати кидають де прийдеться, а нерідко й ламають… Нещодавно у громаді була зареєстрована петиція, автор якої не лише пропонує припинити співпрацю з компанією, що надає самокати в оренду, а і звернутися до ВРУ з двома вимогами:

Станом на зараз петицію підписали 43 людини, тоді як для її розгляду потрібно 150 голосів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08