Інформатор Калуш

ТРЕШ

В Івано-Франківську побили ветерана. Поліція відкрила два кримінальні провадження

В Івано-Франківську побили ветерана.

Біля міського озера в Івано-Франківську планують чергову забудову. Активісти, які відстоюють зелену зону, вчора опинилися в епіцентрі бійки. Один із них після побиття потрапив до лікарні.

Пише Інформатор.

Бійка між громадськими активістами — так класифікують подію в обласній поліції. Кажуть, що розпочали кримінальні провадження. За даними правоохоронців, двоє чоловіків, між якими сталася сутичка на вулиці Івасюка, отримали тілесні ушкодження.

“Вчора на спецлінію “102” надійшло повідомлення про конфлікт між чоловіками в одному зі спальних мікрорайонів Івано-Франківська. На місце одразу було скеровано наряд патрульної поліції та слідчо-оперативну групу. Правоохоронці з’ясували, що відбувся конфлікт між місцевими громадськими активістами. Опитано свідків інциденту”, — йдеться у повідомленні.

Попередньо встановлено, що 39-річний чоловік вдарив свого 36-річного опонента, виникла бійка, у результаті якої обоє чоловіків отримали травми. Надалі обоє активістів звернулися до медичного закладу: в обох медики діагностували тілесні ушкодження.

Правоохоронці розпочали два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Призначено судово-медичну експертизу для встановлення ступеня важкості тілесних ушкоджень обох заявників. Досудове розслідування триває, а обставини ще встановлюють.

Що спровокувало конфлікт?

Відомо, що до лікарні з розбитою головою потрапив громадський активіст, ветеран війни Андріан Волгін. Як пише “Галка”, він побачив у мережі відеозвернення чоловіка, котрий ображав захисників зеленої зони поблизу озера. Відтак — знайшов його контакти та разом із іншим активістом, Сергієм Янчуком, домовився про зустріч з чоловіком. Вона відбулася на вулиці Івасюка.

“Разом із чоловіком, що на відео, були ініціатори побудови реабілітаційного центру і комерційних приміщень у зеленій зоні біля озера. В ході розмови, розповів Волгін, виникла сутичка і на нього напали, він втратив свідомість. Коли прийшов до тями, стало відомо, що в нього розбита голова, на місце приїхала поліція, Волгіна госпіталізували. Відомо, що йому наклали два шви”, — пише видання.

Сьогодні в коментарі франківській редакції Інформатора, Сергій Янчук повідомив, що вчора стався груповий напад на Андріана Волгіна.

“Наша позиція така: на цьому місці не будувати нічого комерційного. Але, на жаль, іде дуже сильна маніпуляція від приватних інвесторів, які лобіюють питання будівництва реабілітаційно-розважального центру. Був запрошений якийсь блогер, який нас з Андріаном (і в тому числі й активну громаду) звинуватив, що ми працюємо на росію і за російські гроші”, — каже Сергій Янчук.

Чоловіки домовилися зустрітися. А під час спілкування, Андріан Волгін дав ляпаса своєму опоненту. У цей момент зі спини набігла група людей. Зі слів Сергія Янчука, їх було троє або четверо і всі дружно накинулися на ветерана. Повний коментар можна переглянути у телеграмі.

Інша сторона конфлікту наразі ситуацію журналістам не коментує.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору