Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Михайла Пенгрина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Михайла Пенгрина — командира першого взводу оперативного призначення 3 батальйону оперативного призначення однієї з військових частин.

Михайло Пенгрин народився 21 вересня 1996 року у селі Солуків, що відноситься зараз до Долинської обʼєднаної територіальної громади Калуського району. Ріс активним хлопцем, ходив до сільської школи. У сьомому класі вирішив, що стане військовим. Відтак — щоранку бігав, обливався холодною водою, підтягувався… Все це для того, щоб потрапити в омріяний військово-спортивний ліцей.

Хлопець свого досяг: навчався у Прикарпатському військово-спортивному ліцеї у Надвірній. Після закінчення ліцею поступив одразу у вісім вишів! Обрав Національну академію Державної Прикордонної Служби України (інженерно-технічний факультет, напрямок — автомобільний транспорт), після чого був направлений на службу у м. Ізмаїл Одеської області начальником відділення інженерного облаштування державного кордону.

З перших днів війни Михайло Пенгрин брав активну участь у захисті України: був направлений як командир взводу на обʼєкт критичної інфраструктури у складі Національної гвардії України.

У лютому 2024 року за особисто складеним рапортом з вимогою на переміщення у зону бойових дій він був призначений командиром взводу до частини 3017 (Харківська область). Після проходження бойової підготовки був скерований у Запорізьку область.

Боєць загинув 9 квітня 2024 року під час стрілецького бою у селі Роботине Пологівського району Запорізької області. Навіки в скорботі залишилися батьки, рідні брат та сестра і вся родина.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08