Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

ВАКС ухвалив рішення щодо активів Калуського трубного заводу та інших компаній російських бізнесменів

ВАКС ухвалив рішення щодо активів Калуського трубного заводу та інших компаній російських бізнесменів

Вищий антикорупційний суд застосував санкцію до російських бізнесменів та стягнув у дохід держави активи їхніх компаній.

Про це повідомляє Інформатор.

Стало відомо про задоволення позовної заяви Міністерства юстиції України до російського бізнесмена та двох його бізнес-партнерів та застосування до них санкції, передбаченої пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про санкції”.

“ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження, а саме 9 часток статутного капіталу різних підприємств”, — повідомляють на сторінці Вищого антикорупційного суду у фейсбук.

У Міністерстві юстиції України уточнили, що рішення було ухвалено 20 вересня 2024 року відносно Мирона Горіловського та його бізнес партнерів Валентина Буяновського та Андрія Меньшова, які є засновниками, контролерами та топ-менеджерами російської групи компаній “Поліпластик”.

“Група Поліпластик” — це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів, має в своїй структурі науково-дослідницьку базу для проведення досліджень та розробок в сфері композитних полімерів, які мають широке коло застосування, починаючи з виробництва полімерних труб та закінчуючи виробництвом комплектуючих частин стрілецької зброї.

“Міністерство промисловості та торгівлі рф включило групу “Поліпластик” до переліку організацій, які здійснюють суттєвий вплив на галузі промисловості та торгівлі в рф. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, підприємства “Групи Поліпластик” активно приймають участь в імпортозаміщенні продукції, яка стала недоступна в рф через запровадження санкцій ЄС проти рф”, — зазначено в повідомленні Мін’юсту.

Вказані російські бізнесмени за допомогою підконтрольних компаній групи вчиняли дії, спрямовані на підтримку загарбницької політики країни-агресора, шляхом:

  • постачання продукції “Групи Поліпластик” для будівництва інфраструктурних об’єктів водовідведення в окупованому Криму на замовлення окупаційних адміністрацій;
  • участі спеціалістів дочірньої компанії групи ТОВ “НПП Поліпластик” в розробці полімерного матеріалу для використання у виготовлені стрілецької зброї;
  • постачання полімерів до підприємств військово-промислового комплексу рф.

Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто активи, відповідно до яких підсанкційні особи здійснюють опосередкований контроль, а саме корпоративні права на компанії які входили до Української частини “Групи Поліпластик”:

  • 93% частки статутного капіталу ТОВ “Торгівельний дім “Євротрубпласт”;
  • 93% частки в статутному капіталі ТОВ “Калушський трубний завод”;
  • 93% частки в статутному капіталі ТОВ “Рубіжанськийтрубний завод”;
  • 100% частки в статутному капіталі ТОВ “Полімертепло-Україна”;
  • 10% частки в статутному капіталі ТОВ “Українська полімерна група”;
  • 51% частки в статутному капіталі ТОВ “Кордфлекс”.

Додамо, що станом на сьогодні ще не сплив строк на апеляційне оскарження: відповідачі та треті особи можуть подати апеляційну протягом п’яти днів з моменту опублікування повного тексту рішення на сайті Вищого антикорупційного суду.

Раніше ми писали, що Калуський трубний завод хочуть націоналізувати. Він — у групі підприємств, що належать росіянам.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору