Калуш До сайту

ВАКС ухвалив рішення щодо активів Калуського трубного заводу та інших компаній російських бізнесменів

Вищий антикорупційний суд застосував санкцію до російських бізнесменів та стягнув у дохід держави активи їхніх компаній.

Про це повідомляє Інформатор.

Стало відомо про задоволення позовної заяви Міністерства юстиції України до російського бізнесмена та двох його бізнес-партнерів та застосування до них санкції, передбаченої пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України “Про санкції”.

“ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження, а саме 9 часток статутного капіталу різних підприємств”, — повідомляють на сторінці Вищого антикорупційного суду у фейсбук.

У Міністерстві юстиції України уточнили, що рішення було ухвалено 20 вересня 2024 року відносно Мирона Горіловського та його бізнес партнерів Валентина Буяновського та Андрія Меньшова, які є засновниками, контролерами та топ-менеджерами російської групи компаній “Поліпластик”.

“Група Поліпластик” — це великий промисловий конгломерат, який спеціалізується на виробництві високотехнологічних полімерних труб та композитних полімерних матеріалів, має в своїй структурі науково-дослідницьку базу для проведення досліджень та розробок в сфері композитних полімерів, які мають широке коло застосування, починаючи з виробництва полімерних труб та закінчуючи виробництвом комплектуючих частин стрілецької зброї.

“Міністерство промисловості та торгівлі рф включило групу “Поліпластик” до переліку організацій, які здійснюють суттєвий вплив на галузі промисловості та торгівлі в рф. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, підприємства “Групи Поліпластик” активно приймають участь в імпортозаміщенні продукції, яка стала недоступна в рф через запровадження санкцій ЄС проти рф”, — зазначено в повідомленні Мін’юсту.

Вказані російські бізнесмени за допомогою підконтрольних компаній групи вчиняли дії, спрямовані на підтримку загарбницької політики країни-агресора, шляхом:

Рішенням ВАКС в дохід держави стягнуто активи, відповідно до яких підсанкційні особи здійснюють опосередкований контроль, а саме корпоративні права на компанії які входили до Української частини “Групи Поліпластик”:

Додамо, що станом на сьогодні ще не сплив строк на апеляційне оскарження: відповідачі та треті особи можуть подати апеляційну протягом п’яти днів з моменту опублікування повного тексту рішення на сайті Вищого антикорупційного суду.

Раніше ми писали, що Калуський трубний завод хочуть націоналізувати. Він — у групі підприємств, що належать росіянам.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08