Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Гриби, ведмідь і дощ на автостанції — підсумки тижня на Інформаторі

Гриби, ведмідь і дощ на автостанції — підсумки тижня на Інформаторі

Збіг ще один тиждень. Яким  він був в інформаційному полі? Про що читали впродовж минулих семи днів найбільше? 

Ділиться Інформатор.

Автостанцію у Калуші досі тестують: люди мокнуть, дирекція порушує закон

За півтора місяця роботи на калуській автостанції не додалося ні інформаційних табло з розкладами рухів, ні накриттів від дощу, ні інших благ. Не вистачило цього часу і щоб дати відповідь на журналістський запит щодо “походження” фірми, яка вказана на квитках та заробляє на пасажирах замість комунального підприємства.

На Калущині під час екскурсії дитину вкусила ведмедиця

Учитель одного із навчальних закладів Спаської територіальної громади вирішив самовільно провести незаплановану екскурсію до приватної садиби, де перебували ведмеді. Один із учнів близько підійшов до вольєру та намагався доторкнутися до носу ведмедиці. Та не оцінила вчинок хлопчика та вкусила його за руку, нанісши тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Коли у Калуші проживало 2 500 осіб, а найбільшими селами були Новиця та Підгірки?

Цікаві відомості із історії Калуша та Калущини виринають із найнесподіваніших місць. Чи знали ви, що у Калуші населення у 1786 році становило 2741 особа, а серед найбільших сіл були Новиця, Ясень та Підгірки?

Підрозділ воїна з Калуша працює на курському напрямку і потребує підтримки

Нашим захисникам потрібні деякі запчастини, пристрій нічного бачення та ноутбук. Про потребу повідомив Максим Бірін,

Дочекалися дощу — чи є гриби у лісах на Калущині? | ФОТО

В очікуванні осінного грибного сезону чимало прикарпатців із нетерпінням чекали дощів. Ось вони і прийшли: то крапає, то ллє уже кілька днів. Але чи можна говорити про початок активного росту грибів у лісах довкола Калуша та у горах?

Інформатор на вихідних, що минули, перевіряв сам та питав у грибників. Ділимось результатами нашого “дослідження”.

Поки сини на фронті, батько з волонтерами перетворює урожай з їхнього саду на допомогу ЗСУ | ФОТОРЕПОРТАЖ

У селі Станькова на Калущині чоловік, два сини якого перебувають на фронті, разом із приїжджими волонтерами та мешканцями села збирає та переробляє тонни яблук із саду, що колись закладали разом. 6 гектарів впорядкувати самотужки йому не під силу. Тож, заручившись підтримкою небайдужих, вже третю осінь чоловік віддає увесь урожай для потреб фронту. Торік робили сік, цьогоріч — ще і сушать яблука.

У Долині сьогодні завершили сесію, яка розпочалася ще у червні

Через суперечки в залі, періодичну відсутність кворуму та інші причини депутати у Долині не могли вичерпати порядок денний доволі тривалий час. Тож, сьогодні в громаді відбулося 8 пленарне засідання сесії.

Мешканця Калущини судили за видобуток гравію з Лімниці

63-річний мешканець Перегінської територіальної громади вчинив незаконне видобування корисних копалин на території природно-заповідного фонду. Суд за це призначив йому покарання: три роки позбавлення волі з іспитовим строком один рік.

Зупинка у селі Станькова на Калущині: мозаїчна автентика із сучасним дашком | ФОТО

На Калущині можна знайти чимало зупинок, оздоблених мозаїкою. Не всі з них перебувають у доброму стані, частина — навіть втрачена. Але ті, що збереглися, привертають увагу своїм яскравим виглядом та композицією. Інформатор зібрав невелику колекцію таких зупинок із сіл Калущини.

Один із найкрасивіших храмів Долинщини відзначив 100-річчя | ФОТОФАКТ

100-річчя від часу побудови Храму Воздвиження Хреста Господнього відзначили у селі Лоп’янці Долинської громади. Молились у цей день разом із Митрополитом Володимиром. На урочисту літургію зібрались мешканці села, влада, парафіяни храму і духовенство.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору