Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калушани хочуть повернутися на центральне опалення. Чи є механізм?

Калушани хочуть повернутися на центральне опалення. Чи є механізм?

Мешканці окремих квартир будинку на вулиці Підвальній, 10, у Калуші розглядають варіант щодо переходу з індивідуального опалення на централізоване. Це — прецедент, кажуть у міській раді, адже раніше люди зверталися лише за дозволами на від’єднання.

Розповідає Інформатор.

Про це йшлося на засіданні оперативного штабу зі сталого проходження опалювального сезону, що відбувся у п’ятницю в міській раді. Як було зазначено, повернутися на центральне опалення хотіли би дві квартири у будинку. Міській раді інформацію про це надала управляюча компанія.

“Зрозуміло, що люди хочуть платити менше. Але технічно на сьогодні ми цього не готові робити. До початку опалювального сезону технічні умови ми надати не встигнемо”, — прокоментував керівник КП “Калуська енергетична компанія” Петро Шевчук.

Будинок, про який іде мова, не газифікований зовсім. Тож, мешканці там можуть використовувати лише електроенергію. Щодо централізованого теплопостачання, то воно там є і значна частина помешкань ще його використовує. Натомість деякі споживачі були від’єднані за власним бажанням та перейшли на індивідуальне опалення. Тепер частина з них розглядає можливість повернення.

Таких випадків по місту є непоодиноко, повідомили керівники управляючих компаній, які були присутні на нараді. На сьогодні перспективи з електроенергією такі, що стале проходження опалювального сезону прогнозувати важко. Тому багато хто хотів би повернутися…

Втім у міській раді кажуть, що дешевого тепла не буде. Адже газове опалення, як і електричне, теж дороге. А Калуська ТЕЦ, теплопостачання від якої є найдешевшим, забезпечуватиме ним місто ще максимум кілька сезонів.

Читайте також — Калуська ТЕЦ не планує подавати тепло мешканцям міста?

До слова, управляючі компанії кажуть, що у міжсезоння проводили багато робіт із заміни електромереж по будинках. Це було одним із пріоритетних завдань, адже зрозуміло, що в холодний період навантаження на мережі буде великим.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору