Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ще один будинок у Калуші залишиться без централізованого теплопостачання

Ще один будинок у Калуші залишиться без централізованого теплопостачання

У Калуші відключать від централізованого опалення будинок №46 на вулиці Богдана Хмельницького. Це — перший у цьому році будинок, відносно якого буде прийнято таке рішення.

Пише Інформатор.

Про це йшлося на засіданні оперативного штабу зі сталого проходження опалювального сезону, що відбувся у п’ятницю в міській раді.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради Тарас Фіцак, з ініціативою виступили самі мешканці, які на зборах прийняли рішення, щоб відключити будинок від централізованого теплопостачання (наразі будинок отримує тепло від Калуської ТЕЦ. — Авт.).

“Із загальної кількості квартир у будинку центральним опаленням користується 13. Коли ми комісією пройшлися по всіх, то було з’ясовано, що реально люди проживають (і відповідно — користуються послугою) у п’яти помешканнях. Інші — або за кордоном, або не проживають ще з якихось причин. Фактично мешканці трьох помешкань були проти відключення. Але в будинку створено ОСББ і це їхнє рішення”, — пояснює посадовець

У міській раді кажуть, що після ухвалення кінцевого рішення будинок таки від’єднають від централізованого теплопостачання, а мешканці зможуть отримати компенсацію з бюджету та придбати собі електричні системи для обігріву.

Зазначимо, що розмір відповідної компенсації у Калуші цьогоріч залишили на рівні попередніх років (а затверджений він був ще в 2019 році):

  • для власників однокімнатної квартири — 4500 гривень;
  • для власників двокімнатної квартири — 6500 гривень:
  • для власників трикімнатної — 8500 гривень;
  • для власників чотирикімнатної й більше — 10 500 гривень.

Нагадаємо, що в Калуші вже є випадки, коли люди хотіли би повернутися з індивідуального опалення назад на централізоване. Втім, міська рада йти назустріч таким бажанням наразі не поспішає.

Читайте також — Калуська ТЕЦ не планує подавати тепло мешканцям міста?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору