Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Олександра Частокольського

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Олександра Частокольського — телефоніста-лінійного наглядача відділення зв’язку взводу зв’язку військової частини.

Олександр Частокольський народився 21 вересня 1983 року на Кіровоградщині. Згодом родина переїхала до Калуша, де Олександр здобував освіту в школі, а далі — у професійному училищі. Проходив строкову службу в армії.

На захист рідної землі став із перших днів повномасштабного вторгнення — 1 березня 2022 року. Служив телефоністом-лінійним наглядачем відділення зв’язку взводу зв’язку військової частини. З війни Героя чекали донька, всі рідні, близькі й друзі, яких він безмежно любив та захищав від ворожого окупанта.

Захисник декілька разів отримував поранення. Командування пропонувало Олександрові Частокольському зайняти більш тилові позиції, проте він не погоджувався. До останку перебував на передовій, поряд зі своїми побратимами.

23 січня 2024 року в результаті ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині Герой загинув, отримавши поранення, не сумісні з життям.

4 березня в останню путь Олександра Частокольського проводила родина, друзі та скорботна Калуська громада.

Героя похоронили на Алеї Слави міського кладовища.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08