Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Божевільне дербі: колишній гравець “Гарди” вирішив долю матчу у Долині | ВІДЕОРЕПОРТАЖ

ФК “Гарда” на матч проти “Нафтовика” у Долину приїхав із чималою підтримкою фанатів. Вони гнали калушан вперед, втім цього було недостатньо для тріумфу. Надпринципове та безкомпромісне дербі Калущини на рівні чемпіонату Івано-Франківщини з футболу. Фарт Долини чи якась інша закономірність?

Ділиться Інформатор.

Неділя. 22 вересня. 14:00. На вулиці почалося справжє бабине літо. Та найжаркіше було на стадіоні “Нафтовик”, куди ФК “Гарда” відправився на дербі проти долинського “Нафтовика”. Матч вкрай принциповий та безкомпромісний, а одна помилка, може коштувати перемоги. Обидві команди всерйоз налаштовувалися на цей матч, бо вивіска футбольного матчу трактувала як “поєдинок за 6 очок”.

Емоції виїздного дербі Калуського району дивіться у нашому відеорепортажі: 

На початку матчу команди вшанували пам’ять загиблого військового Назарія Гаврильця, позивний “Марат”.

Після цього на стадіоні розпочалася справжня футбольна бійня. Стадіон заполонили вболівальники із Долини та Калуша. До речі, на виїзд підтримати “Гарду” приїхали більше 40 чоловік калуських фанатів. Вони здійснювали вирішальну роль та чинили тиск на господарів поля. Від самого початку матчу калушани намагалися атакувати ворота долинян. Втім, усі дії були обережними та виваженими.

На 11 хвилині матчу стався момент, що на перший погляд був дуже страшним. При передачі захисника голкіпер Богдан Кузів вибивав м’яч, а у цей момент нападник “Нафтовика” Роман Дяків прямою ногою влетів у шиколотку калуського футболіста. Крик від болю було чути на пів стадіону. На щастя, обійшлося без травми і Богдан Кузів зміг продовжити гру та навіть виручив команду кількома хвилинами пізніше.

Момент чудового сейву Богдана Кузіва на 17 хвилині матчу:

Гравці “Нафтовика” грали досить жорстко і вже на 22 хвилині вони сфолили на Аресенові Бандурі. Досить гаряче біля воріт Кузіва було на 28 хвилині. Майже усі гравці обох команд були у штрафному майданчику “Гарди”. На 37 хвилині, Андрій Луцький подав гострий кутовий, але м’яч від удару калушан пролетів повз ворота. Наприкінці першого тайму Олег Захарків, який є кращим бомбардиром “Гарди”,  відірвався від захисників та вийшов на оперативний простір голкіпера “Нафтовика”, але не зміг його переграти.

Перший тайм у матчі завершився сухими нулями. Усе вирішиться у другому таймі. Він розпочався за зовсім іншим сценарієм, ніж планувала “Гарда”. На 50 хвилині рахунок у матчі відкрив Роман Дяків, який у минулому сезоні захищав кольори “Гарди”. М’яч по зрадницьки відскочив від газону та залетів у ворота.

Момент голу “Нафтовика”:

Після забитого м’яча, калушани повинні були відіграватися, адже у цьому матчі їм потрібна була перемога. Наснаги зрівняти рахунок у матчі надавали молоді фанати “Гарди”, які своїми запалами заряджали підопічних Андрія Драгана. Всередині другого тайму гаряче було вже в штрафному долинян. Гостро діяв Владислав Марій, завдавши удару по воротах, який заблокував захисник долинян. Вдруге удару по воротах, завдав Андрій Рибатчин, але знову удар був заблокованим.

До кінця матчу калушани намагалися зрівняти рахунок, але на жаль цього їм не вдалося здійснити. Матч був завершений із рахунком 1:0 на користь “Нафтовика”. Після матчу гравці “Гарди” подякували своїм численним фанатам, які приїхали до Долини за палку підтримку.

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору