Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський театр “Silentium” здобув перемогу на фестивалі “Franco Fest 2024”

Театр

Калуський народний театр молоді “Silentium” завоював перше місце та приз за кращу режисуру на Першому відкритому фестивалі дитячо-юнацьких, молодіжних та незалежних театрів “Franco Fest 2024”. Постановка “Намалюй мені баранця” вразила глядачів та професіоналів.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Театр Молоді “Silentium”.

Фестиваль проходив у Коломиї з 18 по 21 вересня, зібравши 27 театральних колективів з усіх куточків України, що становило понад 600 учасників. Делегація з Калуша складалася з 10 учасників, серед яких було 8 акторів.

Камерна вистава “Намалюй мені баранця” вийшла прем’єрою у Калуші 31 серпня. Це інсценізація, підготовлена режисером театру Дмитром Карачуном за мотивами повісті Антуана де Сент-Екзюпері “Маленький принц”. Актори та режисер працювали над постановкою два літні місяці, віддаючи вільний час на літніх канікулах. Результат не забарився: калушани показали виставу кілька днів поспіль, отримавши схвальні відгуки від місцевих глядачів.

Театр

Наш колектив був просто шокований реакцією глядачів на фестивалі “Franco Fest 2024”. Нам аплодували стоячи, а члени журі були у сльозах. Навіть мій університетський викладач приїхав на день раніше, щоб подивитися, що ж ми підготували. Після виступу мою режисуру назвали “породистою”. Зізнаюся: приємно“, — зазначає режисер театру “Silentium” Дмитро Карачун для Калуської міської ради.

Театр “Silentium” також привіз із Коломиї найкращі спогади і емоції. Учасників вразила гостинність, а на екскурсії Коломиєю — краса і рівень розвитку міста. Окрім виступу, у рамках фестивалю відбулися майстер-класи, дискусії, обмін досвідом. Дмитро Карачун також згадує чудові імпровізації українських пісень на вулицях Коломиї, а також “фірмову” коломийку, написану спеціально про фестиваль, яку хором співали на закритті.

Цей фестиваль — це, насамперед, великий майстер-клас. Це можливість зустріти старих друзів, завести нові знайомства, отримати нові знання. А нагороди — це просто приємний бонус“, — жартує Дмитро Карачун.

ТеатрТеатр ТеатрТеатр

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору