Інформатор Калуш

ГРОШІ

Затримано керівника управління кримінальних покарань за використання ув’язнених у виробництві

ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з Службою безпеки України затримали керівника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції, який відповідає за шість областей України.

Ділиться Інформатор, посилаючись на ДБР.

Цей посадовець за винагороду дозволяв підприємцям використовувати ув’язнених у виробництві їхньої продукції безкоштовно.

У липні цього року до чиновника звернувся бізнесмен, що займається заготівлею лісу, з пропозицією організувати обробку деревини на території одного з виправних закладів у Львівській області. Посадовець погодився надати доступ до цеху, якщо підприємець сплачуватиме йому від 70 до 100 євро за кожен кубометр обробленої деревини.

З липня по вересень загальна сума “абонплати” перевищила 2 тисячі євро. Передача коштів відбулася в одному з кафе у Львові, після чого правоохоронці затримали чиновника і вилучили гроші.

Йому висунуто підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України за одержання неправомірної вигоди. Санкція цієї статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вивчаються інші випадки використання ув’язнених у подібних схемах. За клопотанням ДБР суд обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 2 мільйонів гривень. Крім того, фігурант був звільнений з посади. Процесуальне керівництво у справі здійснює Львівська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору