Калуш До сайту

У Калуській громаді подорожчав проїзд до сіл. Офіційно — від сьогодні

Перевізники підняли тарифи на проїзд на маршрутах до сіл громади в середньому на 10-13%. У грошах це еквівалентно 2-4 гривням за поїздку.

Про це повідомляє Інформатор.

Мешканці деяких сіл Калуської громади про подорожчання проїзду почали інформувати редакцію ще минулого тижня. Люди скаржилися, що вартість зросла несподівано й одразу на три гривні.

В управлінні економічного розвитку міста повідомили, що два тижні тому зросла вартість поїздок в межах усього Калуського району. А в межах Калуської громади це відбулося з 24 вересня.

“Це пов’язано з тим, що наші договори зобов’язують перевізників за 20 днів до введення змін повідомляти про це нас — замовників перевезень. Вони дали лист в такі терміни, що введення нових тарифів у межах громади довелося відтермінувати”, — пояснив начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський.

Нагадуємо, що, відповідно до чинного законодавства, перевізники можуть самостійно встановлювати свій тариф, виходячи з власних прибутків та витрат. Нині ключовою причиною зростання вартості перевезення називають значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів та інших витратних матеріалів.

“У залежності від довжини маршруту вартість зросла на 2-4 гривні”, — підтвердив Юрій Соколовський.

Нагадаємо, що в Калуші напрацьований проєкт рішення “Про упорядкування руху автотранспортних засобів, які здійснюють перевезення на приміських автобусних маршрутах загального користування в м. Калуші”. Його оприлюднили ще на початку вересня. Сам документ має регламентувати нові місця зупинки для маршрутних автобусних, які рухаються через місто. Нововведення готують не лише для маршрутів, які їдуть з-за меж територіальної громади, а й для “внутрішніх” рейсів, тобто до найближчих сіл. Без змін наразі — лише міські перевезення.

Кінцеве рішення щодо цього має приймати виконком. Втім, під час сьогоднішнього засідання проєкт не розглядали: в порядку денному цього питання не було.

Читайте також — Під час ранкової хвилини мовчання у Калуші мають зупинятися маршрутки

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08