Калуш До сайту

У Вигоді під час комендантської години чоловік катався на мотоциклі… з гранатою у кишені

Долинським відділом Калуської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно 24-річного жителя селища Вигода, який обвинувачується у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойового припасу без передбаченого законом дозволу.

Йдеться про злочин, передбачений частиною 1 статті 263 КК України, повідомили Інформатору в Долинському відділі Калуської окружної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правопорушник знайшов корпус осколкової ручної гранати Ф-1, що відноситься до категорії вибухових речовин, придатний для виробництва вибуху, та запал до неї. Розуміючи, що знайдені ним речі при поєднанні у єдину конструкцію становитимуть осколкову ручну гранату Ф-1, він відніс знахідку додому. Пізніше чоловік взяв із собою вибуховий пристрій та катався на мотоциклі під час комендантської години.

“Незаконний обіг зброї є гостро актуальною темою у зв’язку з повномасштабним вторгненням рф, сприяє збільшенню кількості злочинів, пограбувань, насильства над людьми та тваринами. Тому правоохоронні органи реагують на виявленні порушення щодо обліку та обігу зброї з метою недопущення вчинення злочинів в умовах воєнного стану”, — деталізують у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Раніше ми писали, що до адміністративної відповідальності притягнуто старшого майстра лісу ДП “Ліси України”, який 20 серпня цього року о 01:30 їхав селом Старий Мізунь: керував транспортним засобом марки “Skoda Roomster”. У чоловіка були ознаки алкогольного сп’яніння, але на місці зупинки поліцією він відмовився від проходження огляду для визначення стану алкогольного сп’яніння.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08