Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Стуса

Згадуємо Володимира Стуса

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Стуса — кулеметника кулеметного взводу 3-го механізованого батальйону 24-ої окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Володимир Стус народився 24 вересня 1986 року в Калуші, мав молодшу сестру. Навчався у Калуській загальноосвітній школі №3, цікавився географією та точними науками, любив активний відпочинок, подорожувати горами, мав багато друзів.

У 2003 році вступив до Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу на факультет “Автоматизації і комп’ютерних наук”. У 2008-му отримав спеціалізацію інженера-системотехніка.

Працював на підприємствах Калуша, а також їздив на заробітки за кордон — у Польщу та Чехію. За місяць до повномасштабного вторгнення Володимир Стус повернувся з Чехії в Україну.

Володимир багато читав, займався велосипедним спортом, гімнастикою. Любив опановувати щось нове: столярні, будівельні роботи, водіння легковими та вантажними автомобілями. Мав гострий розум і аналітичне мислення, цікавився винаходами, читав праці провідних науковців, які здобули Нобелівські премії. Крім того, мав золоті руки і любив майструвати.

До лав Збройних сил України його мобілізували 1 вересня 2022 року. Не маючи військової підготовки, він пішов захищати рідну землю від окупантів. Його направили на навчання у Великобританію, після чого калушанин приєднався до кулеметного взводу третього батальйону 24-ої бригади імені короля Данила.

Далі — Бахмут: його відправили на Донеччину для виконання бойових завдань. Брав участь у запеклих боях з першого дня перебування там. Володимир Стус разом із побратимами мужньо тримав оборону і робив усе, що від нього залежало, щоб виконати бойове завдання…

1 грудня 2022 року воїн востаннє вийшов на зв’язок із рідними, після чого відділення отримало завдання займати оборону в селі Опитне, що під Бахмутом. А 5 грудня воїн отримав поранення, не сумісне із життям. Це було пряме попадання ворожої міни в окоп.

Свій останній спочинок захисник знайшов на Алеї слави міського кладовища у Калуші.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору