Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Третя тривога за ранок: що відбувається та що кажуть моніторингові групи?

Повітряна тривога

Сьогодні, 26 вересня, на Прикарпатті вже тричі оголошували повітряну тривогу через загрозу обстрілів з боку ворога, про що повідомляють моніторингові групи.

Ділиться Інформатор.

Як відомо, перед світанком 26 вересня на Прикарпатті була оголошена перша повітряна тривога. О 03:18 моніторингова група повідомила про загрозу застосування ударних БпЛА в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Станом на 9:00 Повітряні сили надали статистику збиття.

Повітряни Сили

Було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, і частина міста залишилася знеструмленою, про що писала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Але вже о 11:30 вона повідомила, що енергопостачання у центральній частині міста відновлено: “Енергопостачання у центральній частині міста відновлено. Через ворожу нічну атаку в Івано-Франківській громаді пошкоджень зазнали електромережі. Знеструмленою була центральна частина міста, а саме вулиці Незалежності, Коновальця, Січових Стрільців, Степана Бандери та деякі з прилеглих. Бригади енергетиків одразу виїхали на місце події та розпочали відновлювальні роботи. Наразі енергопостачання вже повністю відновлено“.

Інформатор сьогодні писав, як ДСНС Івано-Франківської області поділилося фотографіями ліквідації пожежі після обстрілу.

Друга тривога почалася о 10:48 через ракетну небезпеку. Повітряні Сили ЗС України повідомили про пуски ракет “Кинджал” у напрямку Житомира та Старокостянтинова. Повідомляють щонайменше про знищення чотирьох ракет. Але вже з 11:17 по країні почалися нові небезпеки.

А третя тривога почалася о 11:37, коли Повітряні Сили ЗС України повідомили про “Ракетну небезпеку по всій території України по МіГ-31К, який несе загрозу запуску “Кинжалів”. О 12:11 відбій повітряної тривоги.

Тривога

Не ігноруйте сигнал повітряної тривоги“, — закликають Повітряні сили України у себе на сторінці.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору