Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Івана Барнича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Івана Барнича — старшого лейтенанта 114 бригади тактичної авіації, командира взводу радіовзводу роти зв’язку батальйону зв’язку та радіотехнічного забезпечення військової частини А1349.

Іван Барнич народився 26 червня 1989 року у с. Кропивник Калуського району, що на Івано-Франківщині. Був першою дитиною у сім’ї. Ріс самостійним, допитливим, енергійним хлопчиком. Цікавився енциклопедіями та історією. Захоплювався спортом та полюбляв подорожувати. Любив гори та море. Був дуже добрим та нікому не відмовляв у допомозі.

У 1995 році у віці 6 років пішов до 1 класу Кропивницької ЗОШ І-ІІ ступенів, де провчився до 7 класу. Навчання продовжив у Калуській гімназії ім. Дмитра Бахматюка. У 2006 році вступив на юридичний факультет Національного університету Державної податкової служби України у м. Ірпені (Київщина). За успіх у навчанні, організаторські здібності був визнаний кращим студентом. Батьки отримали подяку за виховання сина.

Працював провідим спеціалістом у Державній реєстраційній службі. Потім помічником нотаріуса у Калуші, відтак у Івано-Франківську, аж до повномасштабного вторгнення. Мріяв стати нотаріусом та відкрити нотаріальну контору. 

У 2019 році познайомився із майбутньою дружиною Оксаною. У 2020 році закохана пара одружилася, а вже 4 липня у щасливого подружжя народився синочок Матвій, а 2 грудня 2022 року з’явилася на світ донечка Марія. Іван був люблячим чоловіком та турботливим батьком. Також став чудовим хрещеним для похресників Констянтина і Анни, яких у всьому підтримував. 

Коли почалася війна, 2 березня 2022 року добровольцем поповним лави Збройних Сил України. Не дивлячись на те, що у дитинстві перехворів важкою формою менінгіту та мав 3 групу інвалідності. Служив командиром взводу радіовзводу роти зв’язку батальйону зв’язку та радіотехнічного забезпечення військової частини А1349.

Був вимогливим, але справедливим. Завжди працював на рівні зі всіма. Влітку 2023 року боєць доєднався до 35 окремої бригади морської піхоти. Брав участь у боях на Донеччині. Загинув мужній воїн 16 липня 2023 року поблизу населеного пункту Старомайорське Волноваського району Донецької області. 

Впродовж 3 місяців вважався зниклим безвісти. Рідні шукали та сподівалися знайти його живим, але дива не сталося. 20 жовтня 2023 року сповістили, що знайшли тіло Івана. Свій останній спочинок Герой знайшов 22 жовтня 2023 року у рідному селі Кропивнику. 

За особисту мужність, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом Б. Хмельницького ІІІ ступеня. Також йому присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08