Калуш До сайту

Затримано організатора каналу незаконного виїзду за кордон з Івано-Франківщини

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією виявили та заблокували ще один канал незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон з Прикарпаття.

Ділиться Інформатор, посилаючись на СБУ.

За цією схемою чоловіки мобілізаційного віку намагалися потрапити до країн Європейського Союзу, зокрема до Румунії, обираючи маршрут через лісисті райони Карпат в обхід прикордонних пунктів.

У ході розслідування стало відомо, що до організації цього каналу причетний 27-річний мешканець Коломиї. Він займався підбором клієнтів, отримував від них оплату та супроводжував до державного кордону. Вартість “послуги” становила 10 тисяч доларів за кожного військовозобов’язаного.

Оперативники затримали організатора “на гарячому” під час отримання чергової оплати. Під час обшуку його помешкання були вилучені:

Затриманому повідомлено про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки також встановила інших осіб, причетних до незаконної діяльності. Наразі триває дослідження зібраних доказів, а також вирішується питання про їхній процесуальний статус.

Захід проведено в Івано-Франківській області за процесуального керівництва прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08