Калуш До сайту

Жителі Новиці передали звернення у Калуш. Депутати його навіть не прочитали

Кількадесят мешканців села Новиця підписалися під зверненням, яке передали у Калуську міську раду через одного з депутатів. На сесії він хотів зачитати цей текст, але колеги не дали цього зробити.

Інформатор розповідає подробиці.

“У мене є звернення. Це не мешканці мого округу, але люди звернулися. Сказали, що зверталися до інших депутатів, але ті відмовлялися… Давайте я зачитаю — якраз ішов на сесію і мені дали”, — озвучив у “Різному” на сесії міської ради депутат Василь Вагілевич.

Далі він встиг зачитати, що звернення — від мешканців Новиці, які просять “відстояти і захистити права сільського жителя”. Після цього із залу депутати почали вигукувати, що до їхньої роботи це не має відношення.

“До чого тут Новиця?” — було чутно із залу.

Міський голова Андрій Найда зауважив, що кожен депутат має право виступити на сесії, але Василь Вагілевич на цьому фоні просто передав звернення міському голові і далі вже його не зачитував.

Як з’ясував Інформатор згодом, звернення стосується змін в умовах перевезень.

“Працюємо в різних установах міста і потрібно доїхати до зупинки в Калуші, міської поліклініки, діти вчаться у профтехучилищі і нас позбавляють даної можливості. Чому житель міста має можливість з будь-якої зупинки доїхати до місця призначення, а сільського жителя обмежуєте зручностями?.. Ми нічим не відрізняємося від міського жителя. Ми теж поповнюємо казну міста податками з доходу фізичних осіб”, — вказано у зверненні.

Люди кажуть: хочуть у зручний спосіб добиратися громадським транспортом до місця роботи. А в нинішніх умовах змушені або пересідати на міський транспорт і нести додаткові витрати, навіть якщо їдуть одну чи дві зупинки, або — йти пішки. Далі у тексті:

“Пенсіонери села, які доставляють свою с/г продукцію на ринки міста, як мають з торбами повертатися додому у випадку непродажу товару?

“Також наводимо приклад: якщо не встигла купити квиток, водій закрив відомість, треба чекати до години часу на інший рейс, на АС не дають можливості сісти в автобус без квитка”.

Загалом підписів під зверненням — на кількох листках.

Нагадаємо, що на роботу автостанції регулярно нарікають і мешканці сіл Калуської громади, а старости передають ці скарги керівництву міста. Йшлося, що водії не зупиняються на деяких зупинках або вимагають доплату. Була інформація про вказівку для водіїв, але походження цього наказу залишилося утаємниченим.

Зрештою, на сайті міської ради з’явився проєкт рішення про упорядкування руху автотранспортних засобів, з якого стало відомо, що зупинок як раніше таки не буде. І хоча документ досі не затверджений, серед населення він викликав збурення. Мешканці села Голинь навіть ініціювали зустріч із владою міста.

Читайте також:
Автостанцію у Калуші досі тестують: люди мокнуть, дирекція порушує закон
Працівникам комунальної автостанції у Калуші зарплату платить приватна компанія?

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08