Калуш До сайту

Листи направлено, чекаємо реакції: Калуш звернувся до вищих органів влади

Калуська міська рада направила звернення, якими просить вищі органи влади втрутитися в ситуацію щодо можливого зриву опалювального сезону та зобовʼязати власника Калуської ТЕЦ виконати умови приватизації. 

Про це йшлося сьогодні на черговому засіданні штабу зі сталого проходження опалювального сезону, пише Інформатор.

Як повідомив заступник міського голови Богдан Білецький, були направлені звернутися до профільних міністерств, керівництва ОВА та народних депутатів з проханням негайно відреагувати та вжити заходів, а до керівника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях направити звернення щодо невиконання філією “Калуська ТЕЦ ТОВ “Костанза” умов договору малої приватизації.

“Це може призвести до негативних наслідків, у тому числі — для життя і здоров’я жителів громади, завдати матеріальних збитків комунальним підприємствам, закладам соціальної сфери та бізнесу громади і створити значну соціальну напругу серед населення, що під час осінньо-зимового періоду є неприпустимим”, — каже заступник міського голови.

На засідання штабу знову не зʼявилися представники ТЕЦ та арбітражного керуючого. Водночас представники комунальних підприємств міста та управляючі компанії повідомляють, що завершують заповнення мереж та інші приготування і в тій частині, за яку відповідають, загалом готові до опалювального сезону.

Нагадаємо, що Калуська ТЕЦ не закупила вугілля, не проводить гідравлічних випробувань мереж, а дзвінки та листи представників міської ради й навіть рівня області підприємство ігнорує. Це ставить під загрозу початок опалювального сезону у Калуші. Проблема стосується не всього міста, але значної його частини: 143 житлові будинки та 27 бюджетних установ ризикують залишитися в холоді.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08