Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Сергія Локатира

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Сергія Локатира — солдата гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 1 роти морської піхоти ЗСУ.

Сергій Локатир народився 27 вересня 1984 року в селі Сваричеві Калуського району, мав п’ятьох братів та сестер, які зростали без батька. Навчався у місцевій школі, після закінчення якої одразу почав працювати, щоб хоч якось допомогти матері забезпечувати сім’ю. Швидко навчився робити ремонтні роботи та не мав часу на відпочинок. Мав золоті руки та з бригадою виконував надскладні роботи.

Своєї сім’ї не мав, але дуже любив племінників і похресника, яким дарував подарунки та увагу. 

Мобілізували Сергія Локатира 9 травня 2023 року. Військові навчання проходив під Києвом. Не поспішав казати рідним, що він уже на фронті, адже хвилювався за здоров’я матері…

Був двічі поранений, але щоразу повертався до побратимів. Смачно готував, був відданим службі, вмів пожартувати і загалом був працьовитим, за що його дуже поважали і цінували побратими.

Мріяв про штурмовий берет: сподівався пройти випробування й, отримавши його, поїхати додому у відпустку… Але боєць загинув. Це сталося 21 жовтня 2023 року від важкого поранення голови артилерією противника під час виконання бойових завдань в районі Піщанівки на Херсонщині.

Назавжди 39… Попрощатися і віддати останню шану Герою прийшли люди з усіх куточків села.

Поховали Сергія Локатира 29 жовтня 2023 року на місцевому кладовищі в рідному селі.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08