Калуш До сайту

В урочищі “Батин” незаконно вирубали ліс, що завдало шкоди екосистемі

У Калуському районі направлено до суду справу проти особи за незаконну вирубку лісу в урочищі “Батин”, що завдала значної шкоди екосистемі.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Калуську окружну прокуратуру.

За процесуального керівництва Рожнятівського відділу Калуської окружної прокуратури 27 вересня 2024 року було скеровано до суду обвинувальний акт щодо особи, яка займалася незаконною вирубкою лісу.

Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Рожнятівської територіальної громади, перебуваючи на землях лісогосподарського призначення (урочищі “Батин”) Рожнятівського лісництва філії “Брошнівське лісове господарство”, незаконно, без спеціального дозволу, за допомогою пили здійснив рубку дерев. Це відбулося на території, що знаходиться за межами населеного пункту с. Ясеновець Калуського району, в адміністративних межах Дубівської сільської ради. Внаслідок його дій навколишньому природному середовищу була завдана шкода на суму 33 058,78 гривні.

В ході досудового розслідування завдану матеріальну шкоду повністю відшкодовано. Дії лісоруба є кримінальним правопорушенням, передбаченим ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев у лісі, що заподіяло істотну шкоду).

Згідно з Кримінальним кодексом України, за вказаний злочин передбачено покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08