Калуш До сайту

“Калуська енергетична компанія” може заплатити близько 5 млн. штрафу за “самовільне використання підземних вод”?

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Івано-Франківської області, який за клопотанням представника Державної екологічної інспекції Карпатського округу відкрив провадження у справі про можливі збитки завдані КП “Калуська енергетична компанія” за незаконний водозабір. 

Ділиться Інформатор.

23 вересня 2024 року Господарський суд Івано-Франківської області прийняв ухвалу про відкриття провадження у справі про “самовільне використання підземних вод” калуським комунальним підприємством. Позов було подано першим заступником Івано-Франківської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Сторона позивача, враховуючи шкоду завдану навколишньому середовищу вимагає стягнути із КП “Калуська енергетична компанія”  4 млн. 971 тис. 988 грн 60 коп.

“Мотивуючи заявлені позовні вимоги, позивач вказує на те, що в результаті самовільного використання підземних вод відповідачем було завдано шкоди навколишньому природному середовищу”, – із тексту ухвали Господарського суду Івано-Франківської області.

Свою позицію позивач обґрунтовує положеннями ст. 131-1 Конституції України, ст. 4, 20, 53, 162-164 Господарського процесуального кодексу України та ст. 5, 40, 47 Закону України “Про охорону навколишнього природного середовища”. Надані позивачем матеріал суд визнав достатніми для відкриття провадження у справі та її розгляду відповідно до правил загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі заплановане на 17 жовтня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08