Калуш До сайту

Містика та філософія українського Криму | ІНФОПЛЕЙЛИСТ № 17

Ловимо останні промені сонця та зігріваємося новою українською музикою…

Ділиться Інформатор.

XSERGO — Хотіла

У центрі сюжету пісні — дівчина, яка мріє про весілля, планує майбутнє з хлопцем, сподіваючись на гармонійне сімейне життя. Вона бачить себе в білій сукні, уявляючи ідеальну церемонію: “Мріяла весілля в ресторані”.

“”Хотіла” — це трек, який обов’язково змусить слухачів замислитися над темою стосунків та очікувань, які часто не збігаються. Пісня відгукнеться тим, хто цінує гострий гумор”, – розповідає артист.

SPIV BRATIV —Коли ти поряд

Нова легенька та лірична пісня від гурту. В пісні йдеться про кохання хлопця до дівчини, коли він усвідомив, що насправлі покохав її.

“Просто пісня про любов! Просто про те, коли хочеться бути разом”, – розповідають хлопці

Без тебе, я нікуди
А з тобою – куди завгодно

Пиріг і Батіг — Мовчи

Гурт переробив у музику твір Євгена Плужника “Мовчи”. Взагалі дуже подобаються прославлення української літератури крізь українську музику.

“Цього разу це твір Євгена Плужника “Мовчи”. Вкрай утішені, що й і цего разу до роботи долучилась команда Даринки Ши, і ми за це їй безмежно вдячні. Даринка не з чуток ознайомлена з нашими трудами, і продовжує цею роботою попереднє відео на твір Грицька Чупринки “І гріховна І свята””, – йдеться у описі під піснею.

Jamala — ARAFAT DAĞINDAN

Здається, що на початку грають східні мотиви? Можливо, але це не так. Це мотиви нашого українського Криму – глибокі та філософські. В пісні висвітлюється народна пісня із Сімферополя. Як зазначає сама співачка Jamala:

“ARAFAT DAĞINDAN – це містична старовинна народна пісня з міста Акмесджит (Сімферополь), одна з небагатьох на релігійну тематику: філософська, глибока і драматична. Ви маєте це побачити та почути”

Jerry Heil & Julia Sanina — WABI-SABI

У кліпі відображено процес відновлення через символіку «kintsugi» — мистецтва реставрації розбитої порцеляни за допомогою золота, після чого, вважається, виріб стає красивішим і ціннішим.

“Сьогодні не знайти жодного українця, не травмованого чи то морально, чи фізично. Це нова реальність, яку треба прийняти. І в цій реальності зʼявляються нові розуміння красивого”, — розповідає Jerry Heil.

Так само, як розбитий посуд, набуваючи нових форм завдяки золоту, ми, переживаючи випробування війни, стаємо сильнішими.

“Збираючи себе з уламків, як розбиту вазу, ми стаємо ще сильнішими, ще красивішими, ми стаємо іншими й вчимося любити себе — такими, якими ми є зараз. Це мистецтво, якому ми вчимося зараз усі як суспільство. Бо такими, як були, ми вже не будемо”, — додає Julia Sanina.

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08