Калуш До сайту

Автостанція, унікальні сани та гриби від священника — підсумки тижня на Інформаторі

Підбиваємо підсумки останнього тижня вересня та публікуємо матеріали, якими ви найбільше цікавилися та читали протягом останніх 7 днів

Ділиться Інформатор.

На в’їзді в Івано-Франківськ через серйозну пожежу перекрили рух транспорту | ВІДЕО

В мікрорайоні “Пасічна” в Івано-Франківську горів паб. Через це довелось перекрити рух у напрямку Обласної клінічної лікарні.

Одна автівка — без колеса, інша — без бампера. У Калуші сталася ДТП | ФОТО

Дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Лесі Українки запротоколювали поліцейські. Трапилася вона на перехресті біля центральної пошти.

У Калуші за чималу суму продають санчата. В чому їхня унікальність?

У коментарях запитують, чи входить у вартість послуга людини, яка буде на тих санчатах катати, та припускають, що то санки Павла Зіброва, тому так дорого.

У Калуській громаді подорожчав проїзд до сіл. Офіційно — від сьогодні

Перевізники підняли тарифи на проїзд на маршрутах до сіл громади в середньому на 10-13%. У грошах це еквівалентно 2-4 гривням за поїздку.

У Калуші кішка вигодувала 11 кошенят, майже половина з яких — чужі

Невідомі викинули тварину на вулицю разом із її потомством. Вона вижила, а, потрапивши до волонтерів, вигріла та вигодувала не лише шістьох своїх кошенят, а і п’ятьох чужих.


Працівникам комунальної автостанції у Калуші зарплату платить приватна компанія?

Міська рада навідалась на калуську автостанцію та вперше протрактувала присутність приватної компанії на полі діяльності комунального підприємства. Виявляється, є договір, відповідно до якого ТОВ “Калуська автобусна станція” організовує роботу автостанції, залучає додатковий транспорт, веде перемовини з перевізниками і навіть… платить заробітну плату працівникам комунального підприємства. Це — ще один успішно реалізований проєкт стратегії громади, каже міський голова Андрій Найда.

Вранці зібрав — увечері закрутив: калуський священник розповів, як консервує гриби

Осінь – прекрасна пора для збору грибів, які так полюбляють українці. Тож кожен рушає до лісу, щоб першим знайти такі заповітні грибочки. О. Андрій Ляхович розкриє свої секрети консервації грибів. А ви вже збирали гриби?

Як науковці калуського “Ніохіму” вирощують овочі та мріють відновити калійну промисловість України | ВІДЕО

Науковці науково-дослідного і проєктного центру основної хімії “Ніохім” у Калуші проводять дослідження калійних добрив та їх вплив на українські грунти. Зокрема, у теплицях вирощують 32 види овочі – від огірків та моркви і до баклажанів із імбирем. Головною метою науковців є підняття питання відновлення калійної промисловості України, важливою частиною якої є місто Калуш.

“Видиш чоловіче? Захотілось тобі… Канади?”: як німець вчив вихідців із Калущини української мови за океаном — Частина 1

Нам вдалося віднайти відверті спогади Василя Романюка із Небилова, який разом із батьками та першими людьми із Небилова емігрували до Канади. Саме вони стали осердям формування української етнічної діаспори у Канаді, що зараз є чи не найбільшою у світі. Це буде дуже відверта історія подорожі перших галичан за океан у пошуках кращої долі. Картання, жаль та сум за рідною землею, спогади про “щебетання пташок, де пишна Лімниця своїми филями розвеселювала молоде серце до безміри” та  освоєння нових земель, за які платили по 10 доларів, а по факту вони отримували їх безкоштовно – усе це і не тільки у нашому історичному матеріалі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08