Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Кількість випадків вітряної віспи на Івано-Франківщині зросла в шість разів

Віспа

За вісім місяців 2024 року на Івано-Франківщині зареєстрували 3134 випадки захворювання на вітряну віспу, 96,8% із них — діти.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Суспільне Івано-Франківськ.

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Федорів. За її словами, від початку року найбільше хворіли діти віком від п’яти до дев’яти років.

У нас цього року спостерігається зростання захворюваності дитячих інфекцій, зокрема вітрянки. На вітряну віспу переважно хворіють діти, проте за вісім місяців 2024 року є 99 випадків серед дорослих. Вони переносять захворювання у значно важчій формі, ніж діти. Загалом недуга характеризується підвищенням температури та специфічними висипаннями на тілі“, — зазначила лікарка для Суспільне Івано-Франківськ.

Ірина Федорів також підкреслила, що лікування вітряної віспи є симптоматичним і наголосила на важливості своєчасного звернення до лікаря.

При появі перших симптомів захворювання, таких як висипання на шкірі, не варто зволікати. Необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. Якщо перебіг хвороби легкий, лікування проводить сімейний лікар. У випадку, якщо потрібна госпіталізація, пацієнта направляють до інфекціоніста. Все залежить від тяжкості перебігу недуги“, — говорить Ірина Федорів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору