Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ростислава Породька

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ростислава Породька — кулеметника зенітно-кулеметного відділення роти вогневої підтримки військової частини А7166.

Ростислав Породько народився 10 жовтня 1975 року в м. Ревуца (Словаччина) у сім’ї військового. В серпні 1977 року родина повернулася на батьківщину, оселившись у м. Калуші.  Тут Ростислав пішов у дитсадок. З 1982 по 1990 рр. навчався у Калуській ЗОШ №6. Відвідував науково-технічний гурток та брав участь у туристично-краєзнавчій роботі.  Користувався авторитетом серед педагогів та однокласників.

Своє навчання продовжив у Калуському хіміко-технологічному технікуму. Здобув фах “техніка-електрика”, за яким працював у концерні “Хлорвініл”, а сьогодні товариство “Карпатнафтохім”. У 2006 році здобув вищу освіту у Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Влаштувався інжерером-електриком у компанію “Даноша” (тепер ТзОВ “Goodvalley Україна”).Пізніше став начальником виробництва.

З 2008 по 2010 рр. працював заступником директора з технічних питань, виконробом-електриком у ПП “Максвел”. Згодом, у 2010 році повернувся у компанію “Goodvalley Україна”. Працював бригадиром, майстром, фахівцем із впровадження сервісних програм.

Найбільшим захопленням чоловіка була гра на гітарі. Також любив майструвати чи вдосконалювати в техніці, в роботі. Багато подорожував у гори. Підкорив 5 із 6 двохтисячників Карпат.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 26 лютого 2022 р. він разом із друзями добровольцем мобілізувався до лав калуської ТрО. Служив на Запорізькому напрямку. Був кулеметником зенітно-кулеметного відділення роти вогневої підтримки військової частини А7166.

Загинув Герой Ростислав Породько 29 вересня 2022 року під час вогневого контакту в районі населеного пункту Червоне Пологівського району Запорізької області. Свій останній спочинок знайшов 2 жовтня 2022 року на Алеї слави міського кладовища у Калуші. 10 жовтня Ростиславу повинно було виповнитися 47 років. У воїна залишилися мама, дружина та двоє синів та дочка Уляна від першого шлюбу. 

Посмертно Ростиславу Породьку присвоєно звання “Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади”. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08