Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Спекотна гра і холодний душ від рахунку: чим завершився поєдинок двох рівних — “Гарди” і “Вільхівців”

Гра двох рівних команд “Гарди” та “Вільхівців” при дощовій погоді зробила свій антураж та атмосферу на стадіоні “Хімік”. Ще кращою її зробила гаряча та запекла боротьба на полі, палка підтримка калушан зі сторони вболівальників. Гірчичники, фоли, робота лікарів на полі, велика кількість штрафних усе це наповнювало матч 7 туру між ФК “Гарда” та ФК “Вільхівці”. 

Ділиться Інформатор.

Погода останнього недільного дня вересня бажала кращого. Від самого ранку у Калуші лив дощ і постало питання, чи витримає стадіон такий дощ. На момент 13 години дня старигань “Хімік” витримав дощову навалу і матч за будь-яких умов мав відбутися, адже це вкрай важлива гра для обох команд. У минулому, шостому, турі втратили очки “Гарда” програла “Нафтовику” із рахунком 1:0, а “Вільхівці” у сухому та нічийному рахунку, принаймні забрали один заліковий пункт у матчі із “Blago-Юністю”.

Та й дощ не завадив калуській публіці прийти підтримати “Гарду”. Озброївшись парасолями, теплим одягом та гарячим чаєм, трибуни стадіону потрохи почали заповнюватися. У таких матчах підтримка рідних трибун є вкрай важливою. Це насправді було відчутно у цьому матчі:  трибуни разом із сектором калуських фанатів гнали команду вперед і до фінального свистка вірили у виграш команди.

Богдан Кузів у статусі капітана вивів команду на футбольне поле. Від самого початку калушани відзначалися гострими атаками і їх великою інтенсивністю. Висока швидкість матчу не могла не радувати вболівальників, які впевнено підтверджували, що вони є 12 гравцем команди. Напередодні матчу фанати ФК “Калуш” зробили хід до стадіону, щоб морально підтримати та підняти дух команди перед матчем.

Стартовий склад ФК “Гарда”: Кузів Б., Нагірний Н., Телепчук П., Бандура А., Ілюк О., Гончар В., Рибатчин А., Остапчук М., Захарків О., Марій В., Гудак С.

Запасні гравці: Бабій І., Василів А., Цюпер О., Бугрій В., Лазар М., Саків О., Олексин М.
Тренер: Драган А.

Стартовий склад ФК “Вільхівці”: Вульчин, Третяк, Нестерук, Штифанович, Писко, Дяків, Блонський В., Блонський М., Павлюк, Мельничук, Боднарчук.

Запасні гравці: Павленко, Макотяк, Слободян, Прокопець, Нападюк, Лабич, Гладенький
Тренер: Лахнюк А.

Більше світлин з матчу можете переглянути, перейшовши за посиланням: 

Із перших хвилин обидві команди прийнялися атакувати ворота своїх суперників. У складі господарів чудово у гру ввійшли Андрій Рибитчин та Степан Гудак, які боролися за кожен клаптик поля та вигризали кожен м’яч. Це ж можна й сказати про всю команду “Гарди”, але саме ці двоє футболістів із перших хвилин виглядали дуже достойно.

Загострювали атаки Михайло Остапчук та Владислав Гончар. Тож перший момент від калушан не забарився. На шостій хвилині матчу, атаку розпочав Остап Ілюк, який здійснив пас на Гончара. Той, в свою чергу, відпасував на фланг Андрія Рибатчина, який вивів Михайла Остапчука на оперативний простір карного майданчику ФК “Вільхівці”, але йому не вдалося переграти голкіпера гостей.

Момент атаки “Гарди” на 6 хвилині матчу:

На 9 хвилині перший момент у матчі мали гості. Роман Третяк пробив небезпечно та гостро, але м’яч пролетів повз ворота. В цілому перший тайм був дуже бойовим та насиченим на моменти. Було дуже багато зіткнень, працювали й лікарі. Також арбітр не був скупим на “гірчичники”. Їх у тому матчі від добряче показав.

Гарда уже на 11 хвилині матчу заробила право на штрафний удар, який виконав Владислав Марій. Він дуже точно навісив на Олега Захарківа, який ударом голову мав можливість відкрити рахунок у матчу. У цьому моменті м’яч знову пролетів вище воріт. Але це була перша та прекрасна нагода калушан вийти вперед у матчі.

Штрафний удар у виконанні Владислава Марія на 10 хвилині матчу: 

Здавалося, що перший тайм матчу складався виключно із штрафних ударів, адже на 17 хвилині Остап Ілюк подавав із протилежного флангу. Гравці “Вільхівців” намагалися завантажувати м’ячі у штрафну зону Богдана Кузіва, але захист “Гарди” чудово справлялися із ними та не давали можливості завдати прицільних ударів.

Всередині таймі після подачі кутового голкіпер “Гарди” Богдан Кузів у буквальному сенсі виніс м’яч на лінії воріт, відвівши загрозу від своїх воріт. Наприкінці 1 тайму відбувся неприємний момент – невдало зіштовхнувся із суперником Михайло Остапчук та повалився на поле, але після перерви йому вдалося продовжити гру та навіть створювати моменти для своєї команди. Дух і характер команди не відбереш, але він здобувається із матчу в матч командною грою.

Обидві команди розуміли, що все вирішиться у другому таймі, тому слід ризикувати та брати гру на себе, щоб здобути 3 залікові пункти. Одна помилка могла коштувати перемоги. На 62 хвилині Писько виконав штрафний, який в підсумку вирішив долю матчу. Через велике скупчення гравців, Богдану Кузіву було важко врятувати свою команду. Та й авторство голу важко визначити, адже як зазначив коментатор: “Міг бути рикошет або серія рикошетів. На 62 хвилині матчу “Вільхівці” виходять вперед”.

Момент голу “Вільхівців” на 62 хвилині матчу:

Не можна сказати, що після забитого м’яча “гардівці” повністю відпустили гру, адже навпаки збільшували натиски на суперника, з метою зрівняти рахунок. Як потім напише вболівальник “Гарди” чи то “не фарт якийсь, чи що”, але команді Андрія Драгана не вдалося звести поєдинок до нічиєї. Останні десять хвилин “Вільхівці” сіли глибоко в оборону, щоб унеможливити калушанам здійснити гольову атаку. У штрафному гостей було дуже спекотно, адже чи не всі гравці “Гарди” завдавали ударів по воротах голкіпера “Вільхівців”. Однак йому вдалося залишити їх сухими. Таким чином “Вільхівці” вивозять із “Хіміка” 3 залікові пункти.

Відданий вболівальник “Гарди” Ігор Андрійчук так прокоментував гру калушан у матчі 7 туру Чемпіонату області:

“По грі ми не програвали “Вільхівцям”, гострих моментів біля їх воріт мали може й більше. Так само, як не поступались за грою “Нафтовику” та “Благо”. Перше – реалізація моментів, друге – нефарт якийсь, чи що. Запізно чомусь випускають Лазара, він не встигає розкритися. Андрія Луцького сьогодні не вистачало. Забий у своєму моменті Захарків чи Рибатчин, все інакше склалось би… Віримо, що в двох останніх турах 1 кола “Гарда” вже точно отримає ПЕРЕМОГИ!”

Нагадаємо, що свій наступний матч ФК “Гарда” зіграє на виїзді проти “Факела” із Тройці у цю неділю 6 жовтня. Базовий час початку матчу 13:00

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору