Калуш До сайту

Ліз по цибулю, а знайшов “Перець”: голинянин показав раритетний журнал з горища, якому більше 40 років

Горище старих приватних будинків може стати клондайком цінних знахідок — від фотографій та старих банкнот до рідкісних настінних годинників та раритетних журналів. Як показує практика, найчастіше їх знаходять випадково, пораючись по господарству. Так, сталося й у Голині.

Ділиться Інформатор.

Депутат Калуської міської ради Іван Мазурик, перебуваючи у будинку своєї бабусі, вирішив полізти на стрих (горище) по цибулю, але натрапив на сатиричний журнал “Перець” 1983 р., про що повідомив у спільноті “Голинь+” у Facebook:

“Заліз до баби на стрих за цибулею, а натрапив на перець”.

У коментарі Інформатору, Іван Мазурик розповів, що цей журнал виписував його батько, а він дуже любив маленьким розглядати малюнки:

“Тато колись виписував “ПЕРЕЦЬ”. Я був маленький і дуже любив роздивлятись малюнки. Цікавий був тим, що це ілюстрований журнал чи газета на 16 сторінок. Остання сторінка завжди була в малюнку про США на воєнну тему”.

Депутат розповів, що журнал “Перець” видавався на українській мові ще із 1927 року. Додамо, що цей журнал випускається й досі, а випуск №6 1983 року можна прочитати онлайн за посиланням.

Карикатури із журналів “Перець”, знайдених Іваном Мазуриком

Ярослав Куцій

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08