Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині планують провести масштабну модернізацію полігону твердих побутових відходів

Долина

Під час зустрічей із потенційними партнерами та представниками управління екології Івано-Франківської ОДА обговорили пропозиції щодо покращення збору та утилізації сміття.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Івана Диріва.

Найближчим часом планується модернізація місцевого сміттєзвалища та впровадження нових технологій з переробки відходів, що стане важливим кроком для розвитку громади.

У Долині провели низку зустрічей з потенційними партнерами та представниками управління екології Івано-Франківської ОДА. Під час цих зустрічей обговорили можливості вдосконалення збору та утилізації побутових відходів. Стан місцевого сміттєзвалища вимагає термінових заходів, тому одним із головних напрямків розвитку стане модернізація цієї галузі.

Долина отримала пропозиції співпраці від австрійської компанії “Giga Joule”, яка спеціалізується на переробці відходів у паливо (RDF) для спалювання на цементних заводах, а також від їхніх партнерів – фірми “Recycling Park”, що займається переробкою пакувальних матеріалів, біологічних відходів та осаду з комунальних очисних споруд.

Австрійські партнери пропонують провести рекультивацію діючого полігону твердих побутових відходів, розробити проєктну документацію та побудувати новий полігон з розділеним сортуванням сміття для максимального використання вторинної сировини. Витрати на ці роботи готові взяти на себе австрійські партнери.

Під час останньої зустрічі у Долині був розроблений проєкт Меморандуму про співпрацю, який представлять на сесії міської ради 3 жовтня. Участь у сесії візьмуть представники Giga Joule, що надасть можливість депутатам обговорити деталі проєкту та визначити подальші кроки щодо його реалізації.

Долина

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору