Калуш До сайту

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Василя Хандія

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Василя Хандія — старшого солдата 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка.

Василь Хандій народився 1 жовтня 1979 року в Калуші. Закінчив школу №3 й почав працював на підприємстві “Будмаш”. Пізніше – водієм автобуса. Останнім місцем праці було львівське автотранспортне підприємство.

У 2002 році створив сім’ю й у них з дружиною незабаром народилося двоє синів.

На початку війни Василь Хандій перебував у Чехії. Міг там і залишатись, але після недовгих роздумів вирішив їхати захищати рідну землю. На шлях боротьби з ворогом. він став 8 березня 2022 року. Вже за два тижні він був в Авдіївці на Донеччині. Служив водієм зенітного ракетного відділення зенітного ракетного взводу. За час служби його підрозділ збив два ворожі літаки Су-25.

Василь Хандій був нагороджений пам’ятною відзнакою “За оборону Авдіївки”, медаллю “За оборону Авдіївки”, відзнакою Президента “За оборону України” та нагрудним знаком “Ветеран війни — учасник бойових дій”. Ніколи ні на що не скаржився і не нарікав. А завдання виконував безстрашно і бездоганно. 

Обставини загибелі воїна — трагічні: 21 грудня 2023 року він виїхав з населеного пункту Желанне до Авдіївки, щоб забрати побратимів із бойових позицій. У вечірній та нічний час у зоні бойових дій фари не вмикають. Дорогою назустріч йшла колона наших танків і його машина зіткнулася з танком. Калушанин отримав множинні переломи кісток та важкі ушкодження внутрішніх органів. Згодом його доставили до Гродівської амбулаторії та готували до транспортування у місто Дніпро. Після кількох складних операцій його перевезли у Київську лікарню швидкої допомоги, де лікарі ще кілька днів поспіль боролися за його життя. Але, на жаль, у ніч з 8 на 9 січня життя Василя Хандія обірвалося.

Свій останній спочинок знайшов 12 січня 2023 року на Алеї слави міського кладовища. Йому навіки 44.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08