Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Жінку обікрали аферисти, які використовували шахрайську схему з прив’язкою до військових

Аферисти полон

В Івано-Франківській області зафіксовано випадок шахрайства, у якому жінка стала жертвою аферистів, що маніпулюють інформацією про близьких, які перебувають у полоні.

Ділиться Інформатор, посилаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Невідомий чоловік надіслав їй повідомлення через мобільний додаток, стверджуючи: “Ваш син у полоні, а для його порятунку потрібні гроші“. Він запевнив жінку, що її син, який вважається безвісти зниклим військовим, насправді живий і потребує термінового фінансового вливання для звільнення. Аферист також вказував, що тільки гроші можуть повернути сина додому.

Жінка, не перевіривши цю інформацію, виконала вимогу шахрая та переказала 20 тисяч гривень через два платежі. Після отримання коштів аферист зник, і жінка зрозуміла, що стала жертвою афери. Поліція вже відкрила кримінальне провадження за фактом шахрайства відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Івано-Франківщини закликає всіх громадян ретельно перевіряти інформацію, яку отримують, не поспішати виконувати вказівки незнайомців і в жодному разі не перераховувати гроші на чужі карткові рахунки.

Також Головним управлінням Національної поліції в Івано-Франківській області було створено центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Прийом родичів зниклих осіб і тих, котрі потрапили в полон, здійснюється щопонеділка та щосереди з 10 до 15:00 за адресою: місто Івано-Франківськ, вулиця Євгена Коновальця, 46. Консультацію фахівців центру можна отримати щодня з понеділка по п’ятницю з 9 до 18:00 за номером телефону 093-33-82-57-3.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору