Калуш До сайту

Із зали суду у Бережанах: військова частина мовчить, а суд продовжує перерву

У Бережанському районному суді продовжили перерву у справі щодо Віталія Карповича, якого судять за фактом смертельної аварії, скоєної понад два роки тому. Суд не отримав відповідей на запит, надісланий ще в серпні.

Повідомляє Інформатор.

Йдеться про аварію, в якій загинули двоє молодих калушан — Марта Гриців та Василь Пупко. Чоловікові, якого судять як винуватця ДТП, загрожує тривале ув’язнення. Але у травні стало відомо про мобілізацію обвинуваченого.

З того часу сторона потерпілих та, власне, суд намагаються з’ясувати, де служить Віталій Карпович, адже було виявлено низку розбіжностей у документах про мобілізацію, зокрема, не сходились деякі дати.

Тим не менш захисник обвинуваченого у серпні цього року, керуючись статтею 335 Кримінального процесуального кодексу України, подав клопотання про зупинення кримінального провадження у зв’язку з мобілізацією його клієнта. Вказана стаття передбачає, що у разі, якщо обвинувачений був призваний для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, суд зупиняє судове провадження стосовно такого обвинуваченого до його звільнення з військової служби.

Представник потерпілих (батьків загиблих) натомість наполягав, що потрібно встановити фактичне та постійне місце несення військової служби Віталієм Карповичем і просив суд направити відповідний запит у військову частину.

“21 серпня 2024 року за клопотанням представника потерпілих судом було дано відповідний запит”, — повідомила під час чергового судового засідання 30 вересня суддя Наталія Німко.

За її словами, запит військова частина отримала 31 серпня 2024 року. Але станом на понеділок, 30 вересня, відповіді у суд не надійшло.

За таких умов учасники процесу зійшлись на тому, що до військової частини варто направити повторний запит, а в самому засіданні продовжити перерву. Наразі датою наступного засідання визначено 28 жовтня.

До теми: 

Між тюрмою та війною? Нові подробиці мобілізації водія, якого судять за смерть двох калушан 
Не судіть, бо йду воювати? Водій, якого обвинувачують у смерті двох калушан, мобілізувався

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08