Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Магнітні бурі у жовтні: скільки їх буде і на що можуть впливати

Магнітні бурі у жовтні: скільки їх буде і на що можуть впливати

Жовтень стане періодом підвищеної сонячної активності. Це може призвести до магнітних бур. Сильних прогнозують три.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на прогноз фахівців з Центру передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

Отож, сильні магнітні бурі можна очікувати 5 та 6 жовтня, наступна триватиме між 10-12 жовтня, а третя — 22-23 жовтня.

Магнітні бурі — це явища, що виникають внаслідок викидів маси корональної плазми з Сонця. Коли ця плазма досягає Землі, вона взаємодіє з магнітним полем нашої планети, що може призвести до порушень в електронних системах, комунікаціях та навігації, пише 5 канал.

Магнітні бурі можуть негативно вплинути на здоров’я людини, особливо на тих, хто вже має певні проблеми з серцево-судинною системою, а також на людей з гіпертонією. Дослідження показують, що під час магнітних бур можливі головні болі, запаморочення, підвищена тривожність і погіршення загального самопочуття. Це пов’язано з коливаннями в атмосферному тиску та змінами в електромагнітному полі.

Також під ударом опиняються ті, хто працює з технологіями, чутливими до магнітних полів. Аварії в електричних мережах, збої в роботі GPS та інших навігаційних систем можуть призвести до серйозних наслідків.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору