Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Ярослава Романишина

Згадуємо Ярослава Романишина

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Ярослава Романишина — начальника складу складів роти забезпечення продовольством, речовим та військово-технічним майном батальйону матеріального забезпечення військової частини А4123.

Ярослав Романишин народився 2 грудня 1964 року у місті Дрогобичі, що на Львівщині. Мав двох братів. Закінчив дрогобицьку школу, а потім педагогічний інститут, у якому потім і працював.

З 1992 року разом з дружиною і донькою замешкав у Калуші. Тут працював, займався підприємницькою діяльністю. Дуже любив природу: риболовлю, походи в гори та за грибами, вирощував виноград.

Ярослав Романишин переніс складну операцію на серці, яка тривала близько 9-ти годин. А подолавши хворобу, почав займатися спортом та більше уваги приділяти власному здоров’ю. Любив читати та дуже захоплювався історією.

Та коли розпочалася повномасштабна війна, всидіти вдома не міг і вже 24 лютого 2022 року пішов до військкомату. За станом здоров’я його до війська не взяли, але калушанин наполегливо шукав спосіб, щоб стати на захист рідної землі. У червні 2022 року його таки взяли добровольцем до війська.

У Збройних Силах сержант Ярослав Романишин служив начальником складу складів роти забезпечення. На той час — безоплатно, адже бійці ДУКу виплат не отримували.

1 серпня його перевели до лав ЗСУ. Вірно ніс службу, був відданий військовій присязі. Перебував у найгарячіших точках східного фронту…

Остання його поїздка додому була пов’язана з бажанням придбати для потреб військових автомобіль. Гроші на нього виділив воїн та два його куми. 1 жовтня 2023 року Ярослав Романишин віз цей автомобіль до місця розташування частини, але не доїхав кілька десятків кілометрів. У дорозі чоловіка підвело серце: загинув на дорозі неподалік міста Немирів, що на Вінниччині.

Свій останній спочинок Герой знайшов на Алеї слави у Калуші. Йому назавжди 58 років.

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору