Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чоловіка засудили за незаконний видобуток корисних копалин у природно-заповідному фонді

Щебінь

У Рожнятівському районному суді винесли вирок чоловікові, який здійснив незаконне видобування піщано-гравійної суміші в межах природно-заповідного фонду.

Розповідає Інформатор.

Рожнятівський районний суд оголосив вирок чоловікові, який вчинив незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення. За даними суду, обвинувачений без жодних дозволів 25 квітня 2024 року здійснив видобуток піщано-гравійної суміші поблизу села Ясень, використовуючи вантажний автомобіль “ЗИЛ-131”. Ділянка, на якій відбувся видобуток, належить особі на праві власності та розташована з правого берега ріки Лімниця, що входить у межі ландшафтного заказника місцевого значення “Ріка Лімниця з водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 м”.

Об’єм піщано-гравійної суміші, що було навантажено в кузов автомобіля, становив приблизно 5,5 м³. Вартість заподіяних державі збитків становить 10 661,4 гривні. Суд, враховуючи, що обвинувачений раніше не мав судимостей, є пенсіонером і інвалідом третьої групи, вирішив призначити покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Однак з урахуванням пом’якшуючих обставин чоловік був звільнений від відбування покарання з випробуванням на один рік.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Речовий доказ — вантажний автомобіль самоскид “ЗИЛ-131” із маніпулятором, що зберігається на території контори Сливківського лісництва філії “Осмолодське ЛГ” ДП “Ліси України” в селі Сливки Калуського району Івано-Франківської області — буде повернуто законному власнику після набрання вироком законної сили.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору