Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

СБУ заблокувала канал втечі ухилянтів з Івано-Франківщини через Карпати

СБУ

Служба безпеки України разом із Державним бюро розслідувань виявила та заблокувала канал переправлення військовозобов’язаних з Івано-Франківщини за кордон.

Ділиться Інформатор, посилаючись на Управління СБ України в Івано-Франківській області.

За даними СБУ, до цього злочинного угрупування причетний інспектор прикордонної служби, який допомагав чоловікам уникнути мобілізації, перевозячи їх через блокпости на гірській ділянці кордону. Фігурант особисто перевозив ухилянтів і детально інструктував, як пішки перейти на інший бік, оцінюючи свої “послуги” у 4 тисячі доларів.

СБУ

Правоохоронці задокументували отримання коштів від чоловіка, що перебуває на військовому обліку, за переправлення через кордон. Під час обшуків вилучили мобільні телефони, автомобіль, що використовувався для перевезення ухилянтів, та документи, пов’язані зі службовою діяльністю. Фігуранту повідомлено про підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Викриття протиправної діяльності проводила СБУ в Івано-Франківській області спільно з ТУ ДБР, розташованим у Львові, та співробітниками Головного відділу внутрішньої та власної безпеки “Захід” ДПС України.

СБУ

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

СБУ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

Нагору