Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У Долині перерахували школярів і зафіксували історичний мінімум

У Долині перерахували школярів і зафіксували історичний мінімум

У Долинській громаді цьогоріч набрали лише 403 першокласники. Це — чи не найменше в історії. Але подальші прогнози ще невтішніші.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету Долинської міської ради, пише Інформатор.

Одним із питань порядку денного було про затвердження фактичної мережі закладів освіти Долинської міської ради на 2024-2025 рік. Доповідав начальник управління освіти Ігор Сайко. За його словами, такої малої кількості дітей у місті та громаді ще не було.

Загальна кількість школярів у Долині цьогоріч — 5967. Вони навчаються у 303 класах, середня наповнюваність яких — 19,7 учня.

“Якщо по таких закладах як шостий ліцей, “Інтелект”, сьомий ліцей і перший, наповнюваність класів 23-27, то по закладах у селах Белеїв, Слобода Долинська, Якубів, Рахиня маємо в межах 6-10 учнів. Це — проблема”, — зазначив головний освітянин громади.

Він також повідомив, що прогнози на найближчі роки є невтішними:

“Через два-три роки, коли до школи підуть діти, які народилися у воєнний час (2022-2023 році), будемо мати ще меншу кількість. Щоб ви розуміли, наскільки меншу: у нас за 8 місяців у цілій громаді народилося 271 дитина…”

Посадовець припускає, що все це змусить владу приймати непопулярні рішення, зокрема, зменшувати кількість класів.

З позитивних тенденцій — зменшення кількості учнів на індивідуальному навчанні, каже Ігор Сайко. Але натомість збільшилася кількість дітей на інклюзивному навчанні.

Загалом, якщо аналізувати мережу закладів громади, то найбільше учнів зараз навчається у ліцеї №6 “Європейський” (822), “Науковий” (597) та ліцеї №7 (540). З сільських закладів освіти найбільше учнів мають Княжолуцький ліцей (339), Великотур’янський (268) та Лоп’янський (255).

Нагадаємо, Долинський ліцей “Інтелект” став кращим серед шкіл області за результатами національного мультитесту. Також до десятки кращих шкіл ввійшли й інші навчальні заклади Долинської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору