Калуш До сайту

У Калуському районі рятувальники розшукали дві групи заблукалих грибників

Вчора, 1 жовтня, у Калуському районі рятувальники успішно знайшли дві групи заблукалих грибників: одного чоловіка поблизу села Старий Мізунь та чотирьох жителів Львівщини біля села Тисів.

Ділиться Інформатор, посилаючись на ДСНС Івано-Франківської області.

Перший виклик надійшов о 20:10: чотири жителі Львівської області, збираючи гриби в лісі поблизу села Тисів, втратили орієнтир і не змогли знайти дорогу назад. На допомогу вирушили рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення Осмолода. Заблукалих успішно знайшли та супроводили до села Тисів, звідки вони вирушили до свого тимчасового місця проживання.

Другий випадок стався того ж дня, коли до рятувальників звернувся чоловік, який повідомив, що його батько 1965 року народження пішов по гриби до лісового масиву поблизу села Старий Мізунь Вигодської ТГ і не повернувся додому до 21:00. Чоловік не виходив на зв’язок, тому рятувальники разом із працівниками лісгоспу вирушили на його пошуки. Грибника вдалося знайти та супроводити додому.

Рятувальники ДСНС Івано-Франківської області наголошують на важливості дотримання правил безпеки під час походів у гори або ліс. Вони рекомендують перед виходом перевіряти прогноз погоди, одягати яскравий одяг, складати маршрут і вивчати місцевість, повідомляти рідних про свій шлях і час повернення, брати з собою заряджений телефон, перекус та воду, а також вчитися користуватися компасом або навігаційними додатками.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08