Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

В Україні — загальнонаціональна хвилина мовчання. Згадуємо Володимира Брича

Згадуємо Володимира Брича

Поіменно згадуємо всіх захисників із Калущини, життя яких обірвала війна. Їхні імена мають бути навіки закарбовані в пам’яті нашого нескореного народу.

Разом із Інформатором згадайте сьогодні про Володимира Брича — солдата радіотехнічного батальйону Галицько-Волинської радіотехнічної бригади повітряного командування “Захід”.

Володимир Брич народився 2 жовтня 1967 року в селі Перекоси Калуського району. Мав чотирьох братів. Навчався у Довговойнилівській школі, а після 8-го класу вступив до училища в Калуші, обравши фах електромонтера з ремонту і обслуговування електрообладнання. 

Працював на хімічних підприємствах у Калуші, а згодом на інших роботах, як у регіоні, так і далеко за його межами. Із листопада 1986 року по грудень 1988 року проходив строкову службу.

Був одруженим. Прожив у шлюбі 33 роки, мав двох доньок. Родина мешкала у селі Голині, звідки родом дружина Володимира Брича. Був добрим господарем: збудував дім, дбав про господарство, насадив сад…

23 травня 2022 року його призвали до ЗСУ. Пішов, не вагаючись.  На фронт прихопив вишиванку.

Загинув 18 січня 2024 року в районі населеного пункту Рівнопіль Волноваського району, що на Донеччині. В свій останній бій він свідомо пішов замість іншого воїна — молодого захисника, якому передав свою вишиванку.

Останній спочинок Герой знайшов на кладовищі у селі Голині.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Брич нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно, відзнакою Збройних Сил України “Комбатантський Хрест” та відзнакою “Честь та пам’ять”, “Листом Пошани і Скорботи на знак глибокої вдячності за жертовне служіння у лавах Збройних сил України” від Президента України Володимира Зеленського. 

Памʼятаймо, яку ціну заплатили за наше майбутнє Герої-земляки. Світла пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору