Інформатор Калуш

ВЛАДА

Від соціального проєкту — до центру міста: як у Калуші депутати сперечалися через 800 тисяч гривень

У Калуші хотіли асфальт на муніципальному ринку

У Калуші депутати міської ради не підтримали рішення, відповідно до якого з бюджету громади мали виділити 800 тисяч гривень на асфальтування території в районі вулиці Ринкової.

Інформатор розповідає детальніше.

Йдеться про невелику територію, яка знаходиться між автозаправкою та новозбудованим приміщенням поза муніципальним ринком. Територія відноситься до муніципального ринку й у “базарні” дні тут завжди активно торгували різноманітним крамом.  Зараз директор ринку Любомир Онуфрик наполягає, що цю ділянку потрібно заасфальтувати й створити людям, які торгують тут один-два рази на тиждень, “належні умови праці”.

Зазначимо, що територія не виглядає занедбаною: підсипана щебенем і, очевидно, в болоті нікому стояти не доводиться. А з огляду на активну забудову довколишнього простору, навряд чи довго ще ця ділянка буде використовуватись для торгівлі…

Проєкт рішення перед сесію розглядали на депутатських комісіях і він вже тоді викликав неоднозначну реакцію серед депутатів. Але Любомир Онуфрик переконував: це — соціальний проєкт.

На сесії щодо цього також почалися суперечки. Аукціоном небаченої щедрості назвав таку ідею депутат Юрій Погинайко, зазначивши:

“А що підприємство “Екоресурс” не має на що ці кошти використати? (800 тисяч гривень на потреби муніципального ринку планували зняти саме з цього КП. — ред.). Покращуйте матеріальну базу… Сьогодні піднімали питання про перевезення дітей із села Пійла. Може автобус купити краще?”

Депутат Олег Нижник попросив міського голову озвучити своє особисте ставлення до цього проєкту рішення.

“Невже у громаді немає куди більше направити ці 800 тисяч гривень?” — поцікавився депутат.

Депутатка Галина Матківська запропонувала вільні кошти, якщо вони є, направити на тротуар у Боднарові або на дорогу до Яворівки.

Натомість депутат Петро Білінський назвав територію, яка потребує асфальтування, центром міста:

“Я вважаю, що ту територію необхідно привести у порядок. А що хіба не користуються мешканці міста чи села ринком? Чи не ходять там, не ламають ноги, каблуки? Центр міста. Це є частина території, яка розвивається, і, я вважаю, що якщо вже підприємство зекономило і десь погодилися… Ми ж нічого не добавляємо, це без додаткових коштів… Треба зробити”.

Зрештою депутати навіть узяли перерву, щоб подумати, як проголосувати. Але в кінцевому підсумку для затвердження рішення голосів забракло, тому воно не затверджене.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

 

 

 

Нагору