Калуш До сайту

Матір загиблого Героя на хвилину зупинила рух транспорту в центрі Коломиї

У такий спосіб жінка хотіла привернути увагу до того, що ігнорувати хвилину мовчання — непорядно й образливо для рідних Героїв.

Як пише Інформатор Коломия, 2 жовтня за мить до хвилини мовчання Наталія Тарабалка перекрила власною автівкою проїзд на вул. Мазепи біля Коломийського ліцею №1.

“Сину, я таки зробила те, що бажає зробити кожна мати та дружини, які втратили. Я намагалась зупинити час на одну хвилину для всіх. Щоб вшанували!” — написала жінка на своїй сторінці у соцмережі.

Вона каже, що не мала впевненості, що зробить такий вчинок. Але:

“Я вперше того ранку заглянула в ящик, де твої речі і знайшла там твою військову сорочку… я з плачем одягнула її… і знову пообіцяла, що буду сильною. Вона мені трохи не по розміру, та знаєш, Сину, вона мені в той день стала як броня, яка з крилами”.

О 8.58 разом зі ще однією коломиянкою, Анжелікою Барашовець, вони зупинили машину біля зупинки школи посеред самого перехрестя, перекривши рух транспорту. Далі — вийшли з машини, запалили свічечки та підняли прапора…

Жінка каже, що реакція у людей була різною: хтось — підтримав, а хтось — поспішав…

“Одна хвилина в день в пам’ять, невже так складно, невже так не важливо? У кожній секунді хвилини мовчання продовжується стукіт кожного серця, яке дало можливість битись вашому. Будьмо гідні в збереженні шани та пам’яті”, — закликає мама Героя України..

Нагадаємо, відомий льотчик Степан Тарабалка родом з села Королівка. У свої 29 років він рішуче винищував російських окупантів, що бомбардували мирні українські міста. 13 березня 2022 року Герой востаннє піднявся в небо… Похований у рідному селі.

Його мама, Наталія Тарабалка, стала символом незламності цілої України. Після загибелі сина вона поринула у допомогу й зуміла об’єднати довкола себе сотні однодумців. Матір легендарного пілота заснувала реабілітаційний центр для військових та членів їхніх родин під назвою “Тепло крилатої душі” у Ценяві на Коломийщині. А нещодавно жінка вирішила стати військовим капеланом.

Нагадаємо, у Калуші в серпні молодь міста надіслала у мерію звернення щодо створення умов для належного проведення загальнонаціональної хвилини мовчання. У відповідь їм нещодавно повідомили: управління економічного розвитку міста звернулося листом до перевізників, які здійснюють перевезення на міських та приміських автобусних маршрутах з тим, щоб вони провели роз’яснювальну роботу з водіями та запровадили зупинку під час загальнонаціональної хвилини мовчання. Визначено навіть дату, з якої впроваджується це правило — 12 вересня. Втім, чи дотримуються водії такої рекомендації, наразі достеменно невідомо.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08