Інформатор Калуш

ТРЕШ

Ножем у спину: на Рожнятівщині суд виніс вирок чоловіку, який під час сварки ледь не вбив дружину

Інцидент стався в кінці квітня 2024 року у Рожнятові. Чоловік будучи на підпитку влаштував сварку, під час якої завдав удару ножем в спину власній дружині, внаслідок чого їй необхідна була операція.

Про це йдеться у матеріалах справи, повідомляє Інформатор.

Відомо, що інцидент трапився 30 квітня 2024 року близько 22:00 у літній кухні одного із мешканців с. Рожнятова. Розпочавши суперечку на  побутовому грунті, у чоловіка виник умисел завдати тілесні ушкодження жінці. Відтак, він навмисно наніс жінці удар кухонним ножем ззаду в спину. В результаті потерпіла отримала ушкодження “по задній поверхні 3-5 міжребер`я по лінії пара вертикалі у вигляді травми грудної клітки з проникаючою колото-різаною раною грудної клітки зліва та лівобічним гемопневмотераксом, що викликало необхідність проведення операції, та згідно висновку судово-медичної експертизи від 14.06.2024 відноситься до тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що є небезпечними для життя у момент спричинення”.

Раніше, Інформатор писав, що у Рожнятові судитимуть чоловіка, який леде не позбавив дружину життя.

Підозрюваний у суді визнав свою вину та розкаявся. Водночас, потерпілої на розгляді судової справи не було, але вона подала прохання про розгляд справи без її участі.

Відповідно, 27 вересня 2024 року Рожнятівський районний суд виніс вироку, у якому ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення та призначив покарання у вигляді позбалення волі на строк до 5 років. Проте, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України його звільнили від відбування покарання та призначили випробувальний термін строком на 3 роки. До цього, відповідно до п.1, п. 2 ч.1, п.2 ч.3 ст. 76 КК України його зобов’язали:

  • періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи;
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Також, суд зняв арешт із речових доказів у справі, а cаме із штанів, кофти та бюстгалтера рожевого кольору, а також 6 кухонних ножів та наказав знищити.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору