Інформатор Калуш

ТРЕШ

СБУ викрила та нейтралізувала канал наркотрафіку до виправних колоній Прикарпаття

У незаконному наркотрафіку було задіяно більше 20 осіб, серед них ув’язнені, що відбувають покарання у виправних установах області. Фігурантів підозрюють у контрабанді наркотиків за кордон.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на управління Служби безпеки у Івано-Франківській області.

За результатами спільної спецоперації СБУ та Національної поліції на території Івано-Франківщини вдалося встановити 25 осіб, які займалися закупівлею та реалізацією наркотичних речовин. Відомо, що серед учасників були як ув’язнені, так і їх зв’язківці на волі. Канал нафтотрафіку був організований куратором одного із відділень Коломийської виправної колонії. Йому допомагали шестеро спільників, які налагодили канал постачання заборонених речовин у пенітенціарну установу.

За закупівлю наркотиків відповідали 4 осіб, що перебувають “на волі”, а оплата здійсювалася за рахунок “злодійського общака”. Деталі бізнесу вони обговорювали із ув’язненим-куратором колонії. Ці ж особи фасували товар та замасковували їх під харчі та під виглядом посилок передавали у виправну установу.

У схемі також перебували 5 дилерів, які закуповували товар та стежили за шляхом доставки наркотиків у виправну колонію. Окрім цього, спецслужби виявили факти контрабанди наркотиків закордон, а також діяльність із поширення наркотиків поза пенітенціарними установами. У ході спецоперації, СБУ та Нацполіція провели 28 обшуків у пенітенціарних установах та за адресами проживання фігурантів, які перебувають на волі. За результатами виявлено та вилучено:

  • мобільні телефони та сімкарти;
  • планшети, флешки, карти пам’яті;
  • банківські картки та готівкові кошти;
  • чорнові записи та блокноти з переліками транзакцій;
  • наркотичні засоби та прилади для їх зберігання і вживання – шприци, зіп-пакети, електронні ваги.

“За результатами проведених заходів 9 особам із числа ув’язнених та їхніх спільників на свободі повідомлено про підозру в причетності до незаконного обігу наркотиків (ч. 2 ст. 307 КК України)”, — повідомили в управлінні СБУ у Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору