Інформатор Калуш

ДОЛИНА

Смолоскипна хода у Долині: близько сотні людей пройшли вечірнім містом | ФОТОРЕПОРТАЖ

Смолоскипна хода у Долині

До смолоскипної ходи долучилися всі охочі: були люди різного віку, які несли смолоскипи, лампадки та портрети захисників, які віддали своє життя у війні з окупантами.

Пише Інформатор.

Смолоскипна хода у Долині була приурочена Дню захисників і захисниць України та в пам’ять про загиблих воїнів, розповів відповідальний за організацію ходи, молодший сержант 102 БрТРО Тарас Сливчук.

“Захід організований сім’ями загиблих воїнів та є традиційним заходом у нашому місті, який започаткували ще в 2019 році. Основний задум — вшанувати полеглих, підтримати тих, хто боронить нашу державу і не дати можливість забути: війна не закінчилась, боротьба за нашу націю триває. Смолоскип є символом боротьби світла з темрявою і, незалежно якою є темна ніч, вона не зможе подолати світло. Нашим світлом є сила Козаків, жертовність УПА та відвага Воїнів визвольної війни (2014-…)”, — ділиться Тарас Сливчук.

Цьогоріч до ходи долучилося близько сотні людей. Вони мали 20 запалених смолоскипів. Пройшли від пам’ятника Борцям за незалежність до Алеї слави, що на вулиці Грушевського.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору