Інформатор Калуш

ДОЛИНА

У двох селах Долинської громади школярів можуть відправити на дистанційне навчання

У двох школах Долинської громади може бути дистанційне навчання

У Долинській громаді двом навчальним закладам, у яких встановлена електрична система обігріву, загрожує дистанційне навчання. Це — якщо будуть блекаути.

Про це йшлося на засіданні виконкому, пише Інформатор.

Йдеться про Грабівську гімназію, в якій навчається 186 учнів, та Лоп’янський ліцей, в якому здобувають середню освіту 255 учнів. У цих навчальних закладів — електричне опалення й наразі альтернативи немає.

“Була проведена нарада, розробляється план щодо виділення коштів на встановлення у цих закладах по одному твердопаливному котлу”, — повідомив начальник управління освіти Долинської міської ради Ігор Сайко.

Решта закладів освіти, за його словами, готові до проходження опалювального сезону. Вперше до вересня в громаді повністю закупили дрова (650 кубів), також є необхідна кілька бензину для генераторів, є резервний генератор…

“Щодо Лоп’янки і Грабова є два варіанти: або ми ставимо котли, або йдемо на дистанційне. Я винесу це на розгляд депутатів, щоб визнчитися, яким шляхом ми підемо. Бо два котли — це три мільйони гривень”, — зазначив міський голова Іван Дирів.

До теми: У Долині перерахували школярів і зафіксували історичний мінімум

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegramTikTok та Instagram.
Надсилайте свої новини на пошту kalush.informator@gmail.com
Мобільний номер редакції +380 67 266 02 08

Нагору